Andra for Hope. Gânduri după concertul umanitar

Iubitorii de muzică au avut parte de un regal muzical la Ateneul Român, chiar înainte de Moș Nicolae, prin concertul de colinde Andra for Hope – un eveniment muzical caritabil susținut de artiști în beneficiul cauzei copiilor defavorizați pentru care luptă Fundația Hope and Homes for Children. 

Timp de 2 ore Andra a cântat alături de Orchestra Romanian Sinfonietta dirijată de Andrei Tudor, Corul de Copii Cantus Mundi și invitați-surpriză ca: Andreea Esca, Andi Moisescu, Alex Velea, Călin Goia. În ton cu sărbătorile de iarnă, colindele au fost principalele piese muzicale care au alcătuit serata de neuitat, dar pentru mine, muzicaholicul fără remediu, de neuitat a fost cântecul care te pune pe gânduri chiar de la titlu.

Nu doar de ziua mea este probabil cea mai sensibilă piesă a Andrei, o piesă cu temă socială, care în varianta originală este un duet cu trupa rock Voltaj. Pe youtube are peste 4 milioane și jumătate de vizualizări în doar o săptămână de la lansare, iar videoclipul în regia lui Roman Burlaca, este un adevărat film de scurt-metraj. Versurile sunt puternice și te transpun în realitatea cu care se confruntă 40% din copiii din România – problemele de familie care atârnă greu de capul micilor suflete și care le umbresc copilăria, fără să le dea o soluție pentru ceea ce înseamnă viitor.  Hope and Hopes for Children este o fundație care se implică în situațiile dificile ale copiilor din România.

În această seară, am ascultat varianta simfonică a melodiei care îți frânge inima pur și simplu prin versurile care te transpun în lumea copilăriei pierdute, cotropită de probleme și întrebări fără răspuns. La concertul caritabil din seara aceasta am ascultat Nu doar de ziua mea, orchestrația lui Andrei Tudor și vocile celor doi artiști și parcă piesa a fost și mai sensibilă decât o știam eu. Emoția s-a conturat la fiecare vers, la fiecare acord muzical. Durerea lipsei de iubire a copilului se simțea și parcă vroiai atunci să ieși din sala de spectacol și să donezi pentru ei. Și sunt convinsă că mulți din cei care au donat la final au fost atinși de această piesă…

Călin și Andra nu sunt doar foarte mari profesioniști, dar sunt și artiști cu feeling, care știu să transmită emoția dincolo de melodie. Este o adevărată provocare să ai o piesă cu temă socială și să nu cazi în panta pateticului sau în panta rigidului. În interpretarea lor, unică din această seară, la final, Andrei i-au dat lacrimile, dar a continuat să cânte fiind aplaudată îndelung 2 bisuri în picioare de către onorata audiență.

Mesajul cu care am plecat eu în urma concertului a fost: Inima ta să fie mai bună nu doar acum de sărbători! Adică binele trebuie făcut constant, pentru că este vital celor care nu se pot ajuta singuri – copiii sunt ființele cele mai vulnerabile și avem datoria de a nu fi nepăsători față de ei!

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți