Marius Manole: Trebuie să treci prin lucruri inedite ca să ai ce povesti

„În sufletul unui actor se petrece un cutremur foarte mare când cineva aruncă o vorbă rea.”

Rezonez cu acest citat pentru că și sufletul meu de teatroholic e rănit când arta și creatorii săi este nevoită să facă față nedreptăților. Mă fascinează în continuare și vreau să înțeleg cum pot eu iubi un spectacol atât de mult și l-aș revedea de nenumărate ori și mă întâlnesc cu oameni care detestă acel spectacol sau cărora le este perfect indiferent.

Niciodată nu m-am dus la un spectacol pentru un actor, mie îmi place să urmăresc regizorii și cel mai mult îmi place povestea, ca majorității oamenilor (cred eu) care este dependentă de cultură, mai ales de teatru, cea mai fragilă artă și cea mai intensă în același timp. Anii trec, spectacolele mor, pentru că ele nu câștigă bătălia cu timpul ca muzica, pictura sau filmul. Totuși, rămâne neschimbată dorința mea de a descoperi emoția în starea ei nealterată în sala de teatru. De aceea când văd un actor pe care îl văd din facultate jucând, parcă aș călători înapoi în timp, fără să vreau să mă întorc acolo. E o senzație aparte de oglindire a sinelui în actori, fără să vrei să devii ei, sau ceea ce joacă, Pur și simplu, ca în reclamă – îl știi de mic.

Dar să trecem la lucruri serioase! Cu peste 500 de reprezentații ale spectacolelor jucate în stagiunea 2013-2014, un record absolut pe care nu și l-a propus,  Marius Manole este în continuare cel mai activ actor de teatru din România.  În stagiunea curentă joacă în 7 spații culturale bucureștene în proiecte de teatru independent și proiecte de teatru instituționalizat, spații ca Arcub, Bulandra, CinemaPro, Godot, Metropolis, Palatul Național al Copiilor, Teatrul Național București).

De asemenea în fiecare săptămână are cel puțin un spectacol în provincie – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Piatra-Neamț etc.  Activitatea profesională a celui mai solicitat actor român de teatru este completată de emisiunile matinale de la Radio Smart FM, de proiectele caritabile în care se implică, de proiectele de televiziune și proiectele de training.

Cum reușește Marius Manole să se organizeze atât de bine și să împace toate proiectele în care este implicat, aflați chiar din jurnal său video actualizat zilnic cu un vlog, pe canalul său de YouTube.  După ce v-ați abonat, vă invit să urmăriți primul interviu despre motivația de a deveni vlogger, despre pasiunile sale care nu fac parte din profesia sa, despre ceea ce ar schimba la el și ceea ce ar păstra, un interviu non-formal pe care mi l-a acordat pentru platforma culturală Verbs describe us – Susținem #culturacastildeviață.

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți