Juliette Binoche: Când vrei să faci ceva, trebuie să te lansezi.

Un vis nu devine realitate niciodată fără un minim efort! Un vis secret, pe care nu l-ai gândit, nu l-ai vizualizat, dar l-ai simțit, pentru că nimic nu e întâmplător. Când eram eu în școală la Buzău și vedeam și revedeam filmul Chocolat, nici prin gând nu-mi trecea că voi ajunge să am propriile materiale filmate cu actorii din rolurile principale: Johnny Depp și Juliette Binoche, câștigătoare a Premiului Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea sa din filmul Pacientul englez

În ultimele două zile ale Festivalului Național de Teatru, actrița de teatru și film, Juliette Binoche s-a aflat în România pentru a participa la vizionarea filmului Polina, danser sa vie la Cinema Elvire Popesco și pentru a juca spectacolul  Vaille Que Vivre (Barbara) / Să trăieşti orice ar fi (Barbara) la Teatrul Național București. La conferința de presă care a avut loc la Institutul Francez actrița ne-a împărtășit câteva dintre temele care o preocupă în meseria sa, dar a mărturisit de asemenea că este o admiratoare desăvârșită a gimnastei Nadia Comăneci.

Parcursul artistului care caută ceva, dar nu știe ce până la urmă este o temă importantă care trebuie să fie reprezentată. Este de fapt acel loc misterios din fiecare dintre noi, către care nu ajungem ușor, în căutarea căruia ne confruntăm cu multe riscuri, cu drumuri închise, cu fundături. Până la urmă dacă vom continua să credem în drumul nostru reușim să ajungem la destinație. E important să se vorbească despre lucrurile astea, mai ales față de tineri. Chiar și eu la începuturile carierei mele m-am simțit pierdută și eram în căutarea unei evoluții. Până la urmă este parcursul oricărei ființe umane, dar cred eu că artistul este cel care reușește să întruchipeze cel mai bine acest parcurs. (Juliette Binoche)

În prezent artele ajung să nu mai fie atât de bine delimitate. Pictorii pot să cânte, actorii pot să danseze. Sunt mai puține frontiere. Într-adevăr eu sunt convinsă că trebuie să ai o bază solidă care îți permite o cunoaștere de sine și o exprimare. Însă când ai depășit această bază ajungi la entuziasmul faptului de a te identifica pe tine cu ceea ce faci – tu cel care interpretezi, cânți, dansezi. Cred că parcursul artistului cu multiplele sale întâlniri este cel care trezește acest entuziasm.  (Juliette Binoche)

Verbs describe us
0

Scrie ce simți