Anca Damian: Filmul este o amplificare a ceea ce este în tine

Legăturile invizibile pe care le trasează relațiile de familie ne influențează personalitatea și parcursul vieții, fie că ne dăm sau nu seama. De aceea, e bine să vedem filme care vorbesc despre legăturile dintre părinți și copii, legături care se schimbă în funcție de trecerea timpului, dar care rămân acolo în univers pentru totdeauna. Cel puțin în arborele genealogic. 

La Intersecțiile de miercuri, Anca Damian ne-a oferit câteva indicii despre thrillerul de autor, filmul Perfect sănătos care poate fi văzut în cinematograf.

  • Sămânța acestui film este că spunem întotdeauna că n-avem nicio legătură cu familia și ne distanțăm, iar în toată distanța asta există o legătură de fire. Cumva, undeva, noi continuăm pe alt plan niște lucruri începute. Există o transmisie în seva asta a generațiilor, pe care în momentul facerii filmului am simțit-o cel mai mult, cu atât cu cât eu personal m-am distanțat de propria mea familie. Mama era medic, tata era judecător, eu eram artistă. Nu pot să spun că a fost o hrănire naturală a structurii mele. A fost o iubire necondiționată, dar fără o comunicare în direcția în care am evoluat eu. Atunci distanțându-mă, am simțit că în ciuda tuturor, există niște fire care ne leagă și continuăm la alt nivel. Nu pot să spun că m-am distanțat de propria mea biografie.
  • Întotdeauna înainte de a face un film am o viziune care se aprofundează.
  • În clipa în care fac un film înseamnă să vreau să spun ceva. Filmele răspund întrebării De ce ne-am născut, de fapt? Ne-am născut să evoluăm. Filmul este o amplificare a aceea ce este în tine, în capul celor care vor fi în sală. Îmi doresc să amplific întrebările fundamentale pe care mi le adresez. Uneori am avut și plăceri reale la Q&A-uri să văd că funcționează.

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți