FEST(in) pe Bulevard, ajuns la ediția a V-a

 

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, organizează cea de-a V-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard, în perioada 7-18 octombrie 2017.

 1. Ediția de anul acesta reunește 39 de spectacole de teatru, două spectacole de muzică și multe evenimente conexe, la care participă artiști din opt țări: Argentina, Bulgaria, Coreea de Sud, Croația, Franța, Germania, Republica Moldova și România.
 1. A cincea ediție a Festivalului cuprinde șapte secțiuni:
 1. Criza pubertății, criza adolescenței – secțiune competitivă, în cadrul căreia vor fi supuse atenției spectatorilor producții pentru și despre tineri;
 2. Text sau pretext – secțiunea va cuprinde spectacole prin intermediul cărora vom face cunoscută publicului importanța echipei de creatori și de artiști în realizarea unei producții scenice. Astfel, se vor prezenta câte două variante de spectacol pe același text;
 3. Bulevardul comediei – secțiune competitivă, care vă propune spectacole de mare succes. Juriul va fi alcătuit din cinci membri aleși din public;
 4. Premiere în FEST(in) – din această secțiune vor face parte cele mai noi producții ale Teatrului Nottara;

Invitați speciali – aici vor fi regăsite producții care aparțin unor teatre partenere, venind în completarea tematicii Festivalului;

Multi Art EXIT – mai vechiul festival de teatru pentru persoane private de libertate a devenit una dintre secțiunile festivalului în 2015. Se va desfășura în zilele de 22 și 23 noiembrie;

In memoriam secțiune dedicată unor personalități dispărute dintre noi, care au avut o contribuție importantă la evoluția teatrului românesc: George Constantin, Ruxandra Sireteanu, Petrică Popa.

      1. Festivalul mai cuprinde evenimente conexe: colocvii, spectacole-lectură pe texte pentru și despre adolescenți, evenimente stradale, lansări de carte (de teatru), vernisajul unor expoziții de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO.

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard a devenit un eveniment-reper pentru lumea teatrală, dar şi pentru iubitorii artei scenice. Prin temele alese în cadrul fiecărei ediţii, manifestarea are şi un puternic impact social şi atrage, de la an la an, tot mai mulţi spectatori şi participanţi activi.

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se bucură şi de această dată de sprijinul Primarului General al Capitalei, Doamna Gabriela Firea, şi de acela al Ministrului Culturii și Identității Naționale, Domnul Lucian Romaşcanu, care au prefaţat ziarul Festivalului, ce va fi lansat în timpul evenimentului.

Ediţia de anul acesta a Festivalului o are ca Ambasador pe doamna Andreea Marin. Domnia sa este un spectator fidel al Teatrului Nottara şi a acceptat să se alăture proiectului pentru a-l promova împreună cu noi, urmând ca, în cadrul conferinței, să vorbească publicului despre apropierea față de Teatrul Nottara și despre misiunea sa ca ambasador al acestui eveniment.

Cu o istorie de 70 de ani, Teatrul Nottara se află, în acest moment, pe locul al doilea în preferinţele publicului bucureştean. Având un repertoriu de 25-30 de titluri şi o medie de opt reprezentaţii pe săptămână, teatrul primeşte peste 2.500 de spectatori, săptămânal.

Potrivit tradiţiei, Teatrul Nottara a realizat de la începutul anului 2017 și până acum șapte premiere: Somnambulism de Iaroslava Pulinovici (în regia lui Alexandru Mâzgăreanu), Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski (în regia Evgheniei Berkovici Rusia), Opt femei de Robert Thomas (în regia lui Andreas Merz-Raykov Germania), Burlaci şi burlăcițe de Hanoch Levin (în regia Alessandrei Giuntini Italia), Totul e relativ de Alan Ayckbourn (în regia lui Felix Alexa), D-ale carnavalului de I.L. Caragiale (în regia lui Claudiu Goga), Să-i îmbrăcăm pe cei goi de L. Pirandello (în regia lui Dan Lăcătuşu), o coproducție cu Teatrul de Artă.

În acest moment, se repetă, în cadrul proiectului Marea Unire – 100 de ani împreună, câteva texte clasice (în regia lui Alexandru Mâzgăreanu) și Rânduieli, după La Lilieci de Marin Sorescu (scenariul și regia: Constantin Fugașin).

Până la sfârșitul anului se vor mai monta: Păguboşii de Eugen Rotaru, după Asta e ciudat de Miron Radu Paraschivescu (în regia Dianei Lupescu), Hamlet în sos picant de Aldo Nicolaj (în regia lui Alexandru Jitea) – în cadrul programului Actor și regizor și un recital dedicat Centenarului Marii Uniri, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu (cu Emil Boroghină).

Programul integral al spectacolelor Teatrului Nottara se găsesc pe www.nottara.ro.

Informaţii şi alte materiale despre Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se găsesc pe site-ul www.festinpebulevard.ro.

Le mulțumim călduros tuturor partenerilor și sponsorilor noștri.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți