Un iubitor de cultură călător: Laura la concert Il Volo, Bulgaria

Laura a fost în voiaj cultural în Bulgaria pentru a asista la concertul trupei sale preferate, Il Volo. Mai jos ne povestește câte ceva despre experiența ei.

Dragă Laura, tocmai te-ai întors dintr-un voiaj cultural în Bulgaria – concertul Il Volo. Nu mulți oameni călătoresc pentru a-și vedea artiștii pe scenă. Cum ai luat decizia de a călători de la București în Bulgaria? ( de cât timp îi admiri, poți spune și despre campania cu selfie-urile și albumele lor inițiată de tine)
 
În anul 2015, trupa Il Volo a participat la Festivalul de Muzică de la Sanremo pe care l-au câştigat. A urmat participarea lor la Eurovision, în acelaşi an, cu melodia cu care câştigaseră Sanremo, Grande Amore. La Eurovision au obţinut locul trei, dar au fost pe locul I la votul publicului. Sunt primii artişti italieni din istorie care au semnat un contract cu o casă de discuri americană. Din acest motiv, au devenit cunoscuţi mai întâi în Statele Unite şi America Latină şi după câţiva ani abia, în Italia şi Europa. Îmi plac mulţi artişti, întodeauna am iubit muzica de calitate şi artişti care pun suflet în ceea ce fac. Îi admir foarte mult pe băieţii de la Il Volo şi în aşteptarea unui concert al trupei în România m-am decis să merg să-i văd şi în Bulgaria, să-mi îndeplinesc acest vis pe care îl am de doi ani. În România există Fan Club-ul Il Volo-România şi îi invit pe toţi admiratorii români ai trupei să ni se alăture! Am pregătit un cadou special pentru băieţi, un album foto cu selfie-uri de la fanii din toată lumea, cu albumul sau cu DVD-ul Notte Magica. Piero, Ignazio şi Gianluca au fost încântaţi de cadoul primit din partea României. 
 
Cum a fost drumul de dus cu trenul și ce piese ale lor ai ascultat ca să treacă mai repede vremea?
 
Călătoria cu trenul a fost extrem de plăcută, fiind o durată de 10 ore şi jumătate, a fost timp suficient pentru a-mi face prieteni printre călători cărora le-am povestit motivul pentru care călătoresc în Bulgaria şi le-am arătat videoclipuri cu Il Volo. Mulţi au fost fermecaţi de vocea celor trei băieţi. Alţii îi cunoşteau deja de pe vremea când cei trei au participat la emisiunea italiană de talente Ti Lascio Una Canzone, unde au participat iniţial separat şi la finalul emisiunii, au fost aduşi împreună ca trupă. În timpul călătoriei am ascultat cel mai recent album al lor, Notte Magica, un frumos tribut adus celor trei tenori, Placido Domingo,Jose Carreras şi Luciano Pavarotti. Proiectul se bucura de sprijinul Fundaţiei Luciano Pavarotti, soţia lui Luciano, Nicoleta Mantovani, a spus că Pavarotti ar fi fost mândru de cei trei şi i-ar fi sprijinit şi el dacă ar mai fi fost în viaţă. Jose Carreras a aprobat şi el acest proiect, precum şi Placido Domingo, care le-a fost şi dirijor în timpul concertelor din cadrul turneului Notte Magica şi chiar a cântat împreună cu ei.
 
Te afli înainte de concert chiar acolo la fața locului. Cum era atmosfera dinainte de concert – era public din toate colțurile lumii? 
 
Il Volo este o trupă îndrăgită în toate colţurile lumii. Am fost fani din România, Serbia, Grecia, Japonia şi bineînţeles, Bulgaria. A fost primul concert Il Volo în Bulgaria, iar oamenii i-au primit pe băieţi cu braţele deschise la Palatul Naţional al Culturii din Sofia, într-o sală plină. La concert m-am întâlnit cu fani pe care i-am cunoscut şi cu care m-am împrietenit datorită băieţilor de la Il Volo. Ne-am bucurat împreună, am vorbit şi am făcut poze. O mulţime de fani Il Volo călătoresc în toată lumea pentru a-i vedea, din cele mai îndepărtate ţări. Concertul se numeşte Notte Magica şi a fost cu adevărat o noapte magică. Recomand oricărui iubitor de muzică, de cultură şi de artă în general, să meargă măcar o dată la un concert Il Volo.
 
Îmi poți povesti un moment aparte din timpul concertului care ți-a rămas întipărit în suflet?
 
Concertul de la Sofia a fost ultimul din cadrul turneului european, iar Piero, Ignazio şi Gianluca au mulţumit fanilor pentru tot sprijinul acordat, pentru sălile vândute în totalitate în toată lumea, pentru dragostea şi căldura cu care i-au primit de fiecare dată. A fost un moment extrem de emoţionant atât pentru Il Volo, cât şi pentru noi fanii. I-am aplaudat minute în şir, în picioare şi e cu siguranţă unul dintre nenumăratele momente de neuitat pentru mine şi pentru toţi cei prezenţi acolo.
 
 La finalul performance-ului, ai avut șansa de a-i întâlni pe membrii trupei. Cum a fost întâlnirea? Le-ai spus că ai venit din România să-i asculți live?
 
La finalul fiecărui concert, fanii au şansa de a-i cunoaşte, de a vorbi cu ei şi de a face poze împreună. Sunt nişte băieţi extrem de politicoşi şi de bine-crescuţi. Deşi sunt faimoşi în întreaga lume, au vândut milioane de albume şi au cântat alături de nume mari, precum Barbra Streisand, Laura Pausini,Eros Ramazzotti, nu au uitat de unde au venit şi au rămas aceeaşi băieţi simpli şi modeşti, care îşi iubesc fanii şi le sunt recunoscători. La Sofia, am cunoscut trei prieteni, nu trei vedete. Pentru a le putea înţelege cântecele şi interviurile, am început să învăţ limba italiană. În timpul întâlnirii, mi-am îndeplinit un alt vis, acela de a vorbi cu ei în italiană. Băieţii îşi doresc să vină şi în Romania şi îi aşteptăm cu drag, sperăm chiar anul acesta.
 
Și în final, cum te-a îmbogățit această experiență și dacă plănuiești să îi urmezi și în alte țări la concerte? 
 
Pot spune că a fost cel mai scurt concert din viaţa mea, asta discutam cu fanii la final, pentru că ne-am lăsat purtaţi de magia vocilor lor încât timpul a trecut zburând cu trupa Il Volo care înseamnă zborul în limba română. Dacă aş avea şansa să văd acelaşi concert de 100 de ori, aş face-o! E o experienţă unică pe care am trăit-o în compania unor artişti desăvârşiţi, care au dat totul pe scenă şi ne-au transmis dragostea şi pasiunea lor pentru muzică.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți