Un zâmbet senin pentru copiii aflați în dificultate

Duminică, 7 mai, am avut bucuria de a participa pentru al doilea an la Gala Hope and Homes for Children Romania, un spectacol grandios caritabil desfășurat la Ateneul Român, prezentat de Amalia Enache și Dragoș Bucurenci.

La fel ca anul trecut, programul artistic a fost bogat și a satisfăcut gusturile muzicale de la pitic la bunic, adică a fost pe placul tuturor vârstelor. Mi s-a părut genială ideea organizatorilor de reorchestra în varianta simfonică melodii ale artiștilor pop-rock Andra, Loredana, Adrian Despot care au cântat în acompaniamentul Ansamblului Violoncellissimo, condus de domnul Marin Cazacu.

Dacă anul trecut a interpretat două piese pe scenă, anul acesta Alexandru Tomescu a fost alături de Hope and Homes for Children ca spectator. Este un sentiment tare plăcut să vezi cum artiștii susțin o cauză umanitară indiferent dacă fac parte din spectacol pe scenă, sau fac parte din public, în afara scenei. Este un îndemn în plus că orice om oriunde s-ar afla, poate ajuta un alt om, în cazul de față un copil, dacă dorește să se implice după posibilitățile sale, desigur.

Ștefan Dărăbuș, director regional Europa Centrală și de Sud Hope and Homes for Children: Ne gândim cum putem să ajutăm copiii și familiile aflate în dificultate atât timp cât sunt împreună, nu atunci când ajung să fie despărțiți, pentru că odată ce au fost despărțiți e cumplit de greu să-i readuci împreună. Munca noastră de aproape 20 de ani în lucrul cu copiii și cu familiile ne-a demonstrat că o dată ce intră un copil în protecția statului rămâne acolo în medie cel puțin 8 ani și asta pentru că odată ce răul e făcut, e foarte greu să plămădești cumva. Eu și soția mea avem 4 copii și nu pot să-mi imaginez cum ar fi ca ei să trăiască fără părinți sau fără familie. Avem în fața noastră aici copii care au trăit fără familie, ei sunt eroii noștri și vreau să-i aplaudăm.  Ajutorul vostru înseamnă foarte mult pentru copiii aflați în dificultate și pentru alții care ar putea să ajungă în situația lor. Este o chestiune de a avea parte de iubire în copilăria lor sau de anu avea parte de iubire în copiăria lor, de a avea sau de a nu avea familie.

Conform raportului de activitate, în perioada 1998-2017, Hope and Homes for Children Romania a ajutat peste 45.000 de copii să înceapă o viață nouă, plină de speranță și demnitate.

Două momente muzicale mi-au adus aminte de perioada adolescenței și a copilăriei – Pirații din Caraibe, în interpretarea ansamblului Violoncellisimo, care a deschis gala, și  Somewhere over the rainbow,  în interpretarea Corului de Cameră Madrigal.

Momentul poetic al serii i-a aparținut lui Marius Manole, care a primit cele mai multe aplauze, ca și anul trecut, din partea celor peste 700 de oameni prezenți la spectacol. Dacă muzica ajunge imediat la sufletul omului, cu poezia nu e atât de ușor. Dacă muzicienii au fost ajutați de linia melodică și orchestră, la momentul poetic orchestra a tăcut și actorul a trebuit să-și facă singur linia melodică  pe portativul imaginar al stărilor și emoțiilor culese din propriul suflet și din energia primită din sală.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți