Il Volo – Un zbor neîntrerupt. Articol de Laura Diana

Cine sunt Il Volo? O trupă din Italia formată din baritonul Gianluca Ginoble (21 de ani) şi cei doi tenori, Piero Barone (23 de ani) şi Ignazio Boschetto (22 de ani), un adevărat fenomen al zilelor noastre.

Cariera lor a început la frageda vârstă de 14, respectiv 15 ani, când, în anul 2009, au participat la celebrul concurs de talente Ti Lascio Una Canzone, din Italia. După terminarea concursului, băieţii au fost luaţi sub aripa protectoare a managerului lor actual, Michele Torpedine. Torpedine a lucrat cu nume mari din lumea showbiz-ului, cum ar fi Andrea Bocelli, Gianna Nannini, Zucchero, Barbra Streisand şi Eros Ramazzotti.
Aici îi puteti urmări la Ti Lascio Una Canzone, aveau voci minunate încă de pe vremea când erau doar nişte copii:
             Sunt primii artişti italieni care au semnat un contract direct cu o casă de discuri din America, Interscope Records/Universal Music şi totodată, prima trupă de tineri care cântă genul de muzică ‘operatic pop’, o combinaţie dintre pop şi operă. Au făcut turnee mondiale de succes în Europa, Statele Unite şi America Latină. În 2010 au fost invitaţi de Quincy Jones să ia parte la proiectul ‘We Are The World: 25 for Haiti’ alături de staruri precum Lionel Richie, Barbra Streisand, Celine Dion, Jennifer Hudson şi Enrique Iglesias.
Au cântat alături de Barbra Streisand ca invitaţi ai ei în cadrul turneului său american. Au fost oaspeţii Laurei Pausini, în timpul concertului aniversar – 20 de ani de carieră, de la Madison Square Garden din New York.               
           În anul 2015, Il Volo câştigă Festivalul de muzică de la Sanremo cu melodia Grande Amore  şi în luna mai participă la Eurovision, unde obţin locul trei, dar ies pe locul I la votul publicului. Băieţii au cucerit atunci sufletul românilor, Romania acordându-le punctajul maxim.

 În acelaşi an se lansează şi prima lor carte, Il Volo Un’avventura straordinaria La nostra storia.
                 În iulie 2016, Il Volo alături de oaspetele lor Plácido Domingo, concertează în Florenţa, Una Notte Magica – Tributo ai Tre Tenori, un concert tribut în cinstea celor trei mari tenori, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras. Proiectul se bucură de sprijnul Fundatiei Luciano Pavarotti şi a sotiei lui Luciano, Nicoletta Mantovani.
Puteţi urmari aici videoclipuri oficiale din concertul tribut.
              În septembrie 2016, în cadrul faimoasei emisiuni America’s Got Talent, Il Volo cântă Nessun Dorma alături de românca noastră, Laura Bretan şi împreună ne oferă un moment de neuitat, care ne-a impresionat pe toţi până la lacrimi. 
                 Pe data de 30 septembrie s-a lansat cel mai recent album al lor, 
Notte Magica – A Tribute to The Three Tenors. În 2017, are loc turneul mondial de promovare a albumului, care va cuprinde Europa, Statele Unite, Asia si Australia. Mai jos puteţi urmări trailer-ul oficial al turneului:

                 Povestea lor e cu adevărat extraordinară. Sunt tineri, extrem de talentaţi şi pun multă pasiune în ceea ce fac. Au muncit mult să ajungă aici şi în ciuda faimei la nivel global, au rămas la fel de modeşti şi de apropiaţi de fanii lor ca la începuturi.
                Datorită talentului lor ieşit din comun şi a vocii incredibile, Piero, Ignazio şi Gianluca au cucerit inimile fanilor din toată lumea, de la copii, până la părinţi şi bunici.  Sunt un exemplu demn de urmat.
Ar fi minunat să-i avem oaspeţi în Romania, să-i cunoaştem şi să le auzim povestea.
E timpul să apreciem valorile şi să dăm o şansă noii generaţii de artişti!
autor Laura Diana, voluntar cultural excepțional 
Verbs describe us
0

One thought on “Il Volo – Un zbor neîntrerupt. Articol de Laura Diana

Scrie ce simți