Întâlnirea iubitorilor de carte și teatru. Gânduri după eveniment

Am sărbătorit aniversarea a 2 ani de portal cultural, Verbs describe us, prin poveștile anilor 30 într-o frumoasă seară de iarnă la Ceainăria Librăriei Cărturești Verona.  

Doi ani de Verbs describe us au însemnat 1000 de materiale scrise și filmate de la evenimente culturale atât în București, cât și la Cluj-Napoca, Sibiu, Alexandria, Costinești. În acești 2 ani am încercat să acopăr desfășurarea de forțe culturale și artistice prin evenimente ca festivaluri de film, de literatură, de teatru, concerte, expoziții de pictură, de fotografie, conferințe, lansări de carte și desigur interviuri.

Am avut parte de o atmosferă de basm datorită super-actorilor – (Marcela Motoc, George Constantinescu, Răzvan Bănică, Ioana Maria Repciuc) care ne-au condus în lumea anilor 30 prin poveștile a două cupluri literare celebre: Anais Nin -Henry Miller și F. Scott Fitzgerland și Zelda Fitzgerland. Am fost onorați de asemenea de prezența doamnei Denisa Comănescu, Director Editurii Humanitas Fiction, editură care ne oferă cele mai frumoase romane prin colecțiile Raftul Denisei și Seria de autor.

Pe Marcela Motoc o vedem în spectacolele Fata din Curcubeu și O noapte pe dos la Teatrul de Artă, Peretele la Teatrul Metropolis, Omul cel bun din Seciuan de la Teatrul L.S. Bulandra.

Pe George Constantinescu îl vedem în spectacolele Cerere în căsătorie,  No umăn, no crai (curs pentru începători despre femei), Insomniacii, Un bărbat și mai multe femei, O noapte pe dos, Dureri fantomă  de la Teatrul de Artă, și în cel mai nou film al lui Nae Caranfil 6,9 pe Scara Richter.

Pe Ioana Maria Repciuc o vedem în spectacolele Bambi, Thomas Sawyer la Teatrul Excelsior, Casanova la Teatrul Odeon, și în spectacolul All over your face de la Reactor Cluj.

Pe Răzvan Bănică îl vedem în spectacolele Frații Karamazov la Teatrul Elisabeta, Paravan. Două Telefoane la Godot Cafe-teatru, Secretul armei secrete la Teatrul Național București.

Teatrul este o artă vie și fiecare artist are în desfășurare proiecte profesionale ce vor vedea în curând lumina scenei, evenimente despre care Verbs describe us va avea grijă să scrie despre în cel mai optim timp posibil. Arta vie este în continuă formare și mișcare, exact cum e și viața, iar spectacolul care se naște și trăiește atât cât noi și actorii suntem împreună, dacă ne oferă energii creative, emoții constructive și gânduri bune atunci merită să fie însemnat în fiecare jurnal al călătoriei noastre pe pământ. La drum cu arta, la drum cu frumosul, binele și utilul! Continuăm să susținem cultura ca stil de viață!

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți