Performanță artistică la minus 6 grade. Orașul muzicii live e București

O noapte de iarnă geroasă dar frumoasă, petrecută sub semnul muzicii live, într-un loc denumit după marele compozitor și violonist român, George Enescu.

Pentru mine, inspirația începe să-şi precizeze existenţa într-un fel de febră dulce, pe care o simt nelămurit… şi care a devenit o stare aproape permanentă… Trebuie să lucrezi ani întregi şi de multe ori după ce ai isprăvit lucrarea eşti silit să sacrifici elemente din cele la care ai ţinut mai mult, ca să dai operei proporţiile cerute de artă. Această renunțare este de multe ori sacrificiul cu care plăteşti greu tendinţa spre perfecţiune, pe care o cere, fără milă, demonul acela ce face legătura dintre tine şi Universalitate. (George Enescu, interviuri acordate presei românești)
După 1000 de materiale scrise și filmate la și despre evenimentele culturale atât în București, cât și în țară, iată că în noaptea anului nou a venit o nouă provocare: concertul maraton de Anul Nou organizat de Arcub și Primăria București, sub numele de Selfie de București. Set-up-ul evenimentului a fost spectaculos de la bun început: ecrane uriașe plasate în Piața George Enescu, dar și în Piața Victoriei, proiecții video animate și colorate, boxe imense care duceau sunetul până la nori, dar toată tehnica aceasta nu ar fi însemnat nimic, dacă scena nu era însuflețită de momentele artistice.
Fiecare vocalist, instrumentist, dansator care a performat în seara de Revelion, afară, la minus 6 grade, a dat dovadă de un profesionalism ieșit din comun, pentru că live-actul a fost impecabil, chiar și la acea temperatură neprietenoasă. 14 artiști și trupele lor au susținut concerte în aer liber pe scena amenajată de Arcub și Primăria București.
Și dacă ar fi să facem câteva precizări aleatorii, din momentele surprinse de Vivi pe video, cel mai spectaculos a fost concertul Deliei, care a durat și cel mai mult, artista fiind la al doilea concert în seara aceea. Cel mai prietenos moment a fost cel susținut de Ștefan Bănică și trupa sa , Rock n Roll Band și grupul vocal The 50s, Imediat după prima piesă, artistul  a remarcat prezența oamenilor afară în frig și i-a felicitat pentru efortul de a veni în piață în număr atât de mare. Loredana a avut 6 concerte în seara de Revelion, iar alături de trupa sa Augurida au făcut o atmosferă de petrecere adevărată cu aplecare spre tradiție – muzica populară moldovenească – Trandafir de la Moldova. Spiritul muzicii live și bucuria de a fi împreună creștea pe măsură ce artiștii se succedau pe scenă. O mare cu valuri de oameni s-a format la piesele cântate de Voltaj. Toată piața a cântat piesele de dragoste alături de Dan Bittman și Holograf. Trupa Vunk a avut o invitată specială pe Vocea României Cristina Bălan și au sunat excepțional. O altă voce live care m-a surprins prin calitatea sa nealterată de frig a fost cea a lui Bodo de la Proconsul. De asemenea tot foarte bine a sunat și vocea lui Pepe, singurul artist care a cântat latino. Mihail ne-a spus că era să nu mai ajungă la concert din cauza traficului, dar chiar și cu aceste mici frici, tot bine a sunat alături de trupa sa, ca toți artiștii de altfel. Foarte comunicativ cu spectatorii, numindu-i frații mei, a  fost poetul hip-hop, Whats Up, care alături de Adda ne-au oferit câteva motive în plus de a iubi orașul București, prin piesa compusă special pentru a marca cei 555 de ani de atestare documentară a Capitalei.  Cum să nu iubești Bucureștiul cu artiștii săi minunați?

Verbs describe us
0

Scrie ce simți