Gianina Cărbunariu, Marius Manole, Vava Ștefănescu, Constantin Cojocaru, Sorin Leoveanu, Radu Afrim – Cavaleri ai Artei Spectacolului

Sunt foarte fericită pentru artiștii a căror muncă o respect și o admir de ani buni. Cu unii dintre ei a fost suficientă o întâlnire pe care s-o port în sufletul meu tot timpul, o amintire care să-mi facă bine atunci când ce e în jur devine un pic toxic și nesănătos. Spectacolele sunt cele mai bune leacuri pentru suflet și dacă ajungi să devii dependent tot proprietățile lor curative nu devin negative. Nimic din artă nu-ți poate face rău dacă știi cum să  o simți și să o înțelegi. Să nu uităm că arta pe care noi o vedem pe scenă are în spate luni întregi de muncă, eforturi uriașe care continuă să fie depuse de către echipa spectacolului cu fiecare reprezentație în parte, seară de seară. Sunt fericită azi că aceste eforturi au fost recunoscute și de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, care spune în cartea sa, Pas cu pas, că: Orașul trăiește din și prin cultură. 

Conform siteului oficial al Preșendenției Române, presidency.ro, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 4 mai  2016, următoarele decrete:

Astfel, în semn de apreciere a contribuţiei remarcabile la creşterea prestigiului artei spectacolului, pentru implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei româneşti atât în ţară, cât şi în străinătate, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – „Arta spectacolului”:

  • domnului Radu Afrim, regizor;
  • domnului Constantin Cojocaru, actor;
  • doamnei Gianina Cărbunariu, dramaturg și regizor;
  • domnului Sorin Leoveanu, actor;
  • domnului Marius Manole, actor;
  • doamnei Varvara Cătălina (Vava) Ștefănescu, coregraf și dansator.

Totodată, cu prilejul aniversării a 140 de ani de la înființare, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea publicistică de înaltă ținută, în jurul căreia s-a coagulat, în spiritul valorilor și al dialogului ideilor, o elită remarcabilă ce a contribuit la dezvoltarea spațiului cultural și civic din România, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F „Promovarea culturii”, publicației „Timpul”.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți