Peste 15 instalatii de arta, iluminat arhitectural si sesiuni de video mapping la a doua editie Spotlight

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, organizează în perioada 5-8 mai, a doua ediție a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight. Timp de patru zile instalațiile interactive și spectacolele de lumini vor schimba peisajul urban al Capitalei și vor pune intr-o lumină complet nouă locurile deja cunoscute ale orașului.

Evenimentul debutează cu un show dinamic și captivant. Pe 5 mai, de la ora 20:30, vă așteptăm în Piața George Enescu alături de britanicii de la Lords of Lights. Instalația este inspirată de invențiile savantului Nikola Tesla. Un show incendiar Zoli Toth Project va completa atmosfera.

După evenimentul de deschidere instalațiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară și Piața Națiunile Unite. Fantastic Planet (AU) este o instalație sub forma unui gigant gonflabil și luminos, cu o înălțime de 12 metri. Inspirată după coproducția franco-cehă din 1973, „Planeta fantastică”, regizată de René Lalouxm, lucrarea își transpune vizitatorii într-un univers suprarealist, în care pământenii sunt nevoiți să împartă lumea cu o rasă de humanozi uriași.

Localizare: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Autor: Amanda Parer

Evenimentul debutează cu un show dinamic și captivant. Pe 5 mai, de la ora 20:30, vă așteptăm în Piața George Enescu alături de britanicii de la Lords of Lights. Instalația este inspirată de invențiile savantului Nikola Tesla. Un show incendiar Zoli Toth Project va completa atmosfera.

După evenimentul de deschidere instalațiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară și Piața Națiunile Unite.

Peste 15 instalații de artă,

Drawn in light (NL)

Este un miraj urban cu o lățime de 13 metri. Proiecția mobilă este formată din șapte elemente grafice minimale care interacționează în ritmuri proprii. Pe măsură iluminat arhitectural și sesiuni ce ansamblul își dezvăluie toate detaliile, atenția trecătorilor este provocată să observe noi perspective. Privește cât mai mult instalația, pentru a experimenta de video mapping la a doua efectul relaxant al unei stări de spirit cu adevărat speciale.

Autor: Ralf Westerhof

Localizare: Memorialul Renașterii, Piața Revoluției

ediție Spotlight

Festivalul Internațional al Luminii de la Berlin prezintă The Penguin Army

(DE)

Pinguinii multicolori iau orașul cu asalt și distrează toți trecătorii. Dintre toți Calea Victoriei devine pietonală între BCU și Splaiul pinguinii, Fynn și Dana sunt cei mai comunicativi. Descoperă-i și urmărește cu atenție ce au să-ți transmită!

Independenței. 5-8 mai 2016.

Autor: Chillout Lichtdesign

Localizare: Parcul Krețulescu, lângă Monumentul lui Corneliu Coposu

Foto: Enrico Verworner

M-Structure (RO)

Inspirați de ideea existenței multiplelor dimensiuni, Mindscape Studio a creat o instalație prin care sugerează un nou tip de existență în spațiu și timp. Anul acesta se comemorează 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Instalația este un omagiu adus marelui artist și face referire la lucrarea sa, “Coloana Infinitului”.

Autor: Mindscape Studio

Localizare: Piața Revoluției, lângă Monumentul lui Iuliu Maniu

Celestial Outcome (RO)

Cum altfel ai putea redescoperi măreția și complexitatea universului, altfel decât urmărind un planetariu mișcător? Pe perdeaua de proiecție translucidă vei putea admira cerul și astrele, în totalitatea lor. Mișcarea corpurilor cerești și constelațiile zodiacului nu vor mai avea niciun secret.

Autor: 360 Revolution

Localizare: Calea Victoriei 41, în fața Magazinului Muzica

Video mapping Novotel (RO)

Cum ar fi ca fațada Hotelului Novotel să se transforme într-o iluzie optică? Lasă-te cucerit de elemente grafice simple și repetitive, care iți schimbă percepția asupra geometriei reale a edificiului. Cu ajutorul a două midi controllere, participanții își pot exprima creativitatea în timp real, producând și modificând imaginile vizuale proiectate pe fațada clădirii. Pot modifica culorile, formele, pot crea efecte audio și pot da mișcare diverselor elemente.

Autor: Les Ateliers Nomad

Localizare: Calea Victoriei, Hotel Novotel

 

Festivalul Internațional al Luminii de la Berlin prezintă Light Carpet IRIS

(NL)

Născută ca proiect universitar, această instalație lungă de 60 de metri îți provoacă simțurile. Pășește într-o lume în care culorile se schimbă de la o secundă la alta, iar modelele proiectate pe sol redefinesc total spațiul în care te

afli.

Autor: Intelligent Lighting Institute of the TU Eindhoven

Localizare: pe trotuar, central, în fața MNAR

Light Striker (RO)

Kaleidoscope Europe (RO)

Instalația care reprezintă România la Amsterdam Light Festival și care a fost Ciocanul de bâlci intră în secolul XXI cu stil și cu proporții supradimensionate. inclusă în Luminade Walking Tour este un instrument care ilustrează conceptul de

Bucureștenii sunt invitați să-și demonstreze forța, lovind tamburul conectat la Palatul Telefoanelor. Celebra Clădire de pe Calea Victoriei își luminează ferestrele „unitate în diversitate”. Apropie-te, pune mâinile pe un mâner, invită trecătorii să ți se alăture și rotiți caleidoscopul împreună! Sau, dacă nu, stai prin preajmă și multicolor, iar etajele ei reprezintă scala de măsură a loviturii. Mai multă forță, mai bucură-te de Visul European.

multe etaje cu ferestre luminate!

Autor: Les Ateliers Nomad

Autor: Visual skin

Localizare: Calea Victoriei 19

Localizare: Calea Victoriei, Palatul telefoanelor

HoloFace (RO)

Festivalul Internațional al Luminii de la Berlin prezintă Angels of Freedom

Noi, oamenii, credem că suntem cele mai puternice ființe de pe fața Pământului. Cinci îngeri luminoși și colorați au coborât în centrul Bucureștiului. Fiecare dintre ei HoloFace vrea să verifice acest adevăr și îți permite să controlezi chipul unui zeu arată diferit și te provoacă sa-ți găsești favoritul. Aripile îngerilor își schimbă de lumină. Uriaș ca dimensiuni și prezență. culoarea, iar trecătorii sunt invitați să devină parte a spectacolului, să își facă selfie-uri  în ipostaza de ființă fantastică. Din această schimbare de perspectivă, omul ar trebui să conștientizeze că felul în care relaționăm cu lucrurile mai mici ca noi se reflectă asupra noastră. Asemenea

Foto: Nelofee

unui fractal.

Autor: OGE Creative Group

Artist: AURAL EYE Visions Studio

Localizare: Piațeta din fața Teatrului Odeon

Localizare: Calea Victoriei, clădirea BCR

Video mapping Cercul Militar sau Odă Bucuriei (RO)

Hikarinoki (FR)

Cea mai vizibilă atracție de la Spotlight 2015 este pregătită să adune zeci de mii de oameni. Este un arbore construit din materiale reciclabile de culoare verde, care te trecători și anul acesta. Proiecția folosește o animație 3D complexă și folosește molipsește cu bună dispoziție. Instalația care a debutat în anul 2009 la Festivalul fiecare element arhitectonic al clădirii pentru a da viață acesteia, prin culori

Luminilor din Lyon este iluminată în nuanțe diverse și transformă total peisajul în schimbătoare și joc de forme. Unul dintre cele mai importante repere ale orașului care este plasată. Această instalație prezintă copacul ca pe o legătură între cer și este personalizat și reinterpretat în cel mai atractiv mod posibil. pământ, un loc de întâlnire între lumi și un simbol al vieții. Arborele luminos atrage toți trecătorii și provoacă reacții prietenoase, fiind un ideal punct de întâlnire.

Autor: Mindscape Studio

Localizare: Calea Victoriei, Cercul Militar

Autor: Philippe Morvan

Localizare: Calea Victoriei, nr. 14, colț cu Lipscani

Cutiile Aram (RO)

În proiectul CUTIILE ARAM, imaginea fotografică este potențată și transformată prin folosirea unei tehnici de iluminare selectivă.

Instalația The Temple îi va inspira pe trecători să privească viața din alte Calea Victoriei ascund o surpriză. Descoperă cele cinci lightboxes iluminate perspective. Publicul va descoperi un setup foto intrigant, dar care nu va putea fi selectiv, cu imagini alb-negru ce reprezintă câte o siluetă umană. Surprinzător, descifrat decât dacă va accepta să interacționeze cu instalația. Adică să facă o umbra fiecăreia dintre siluete este animată cu ajutorul LED-urilor colorate. poză. Instalația va genera un joc de perspective și lumini pentru a crea o zonă spectaculoasă, dar de neînțeles la prima vedere. Cei care acceptă să intre, vor umbra fiecărui individ, prin proiecția pe care acesta o lasă în urmă. descoperi că sunt de fapt fotografiați, într-un setup de primăvară, cu elemente

Autori: Dan Basu, Dan Vezentan, Cristian Rotundu, Bogdan Anghel

naturale specifice: pomi și plante dar și un soare supradimensionat. Pentru a face

Localizare: Calea Victoriei 26 (vizavi de Poliția Capitalei)

experiența cât mai memorabilă, fiecare participant va primi o fotografie, numai

bună pentru contul de social media.

3D Selfie (RO)

Autor: The Temple

Ai deja o pasiune pentru selfie, dar te-ai întrebat care este nivelul următor? La

Localizare: Calea Victoriei colț cu Strada Franceză

Spotlight descoperi 3D Selfie, instalația care îți revoluționează contul de social

media. Fă-ți un scan 3D și apoi descarcă cel mai inovator selfie la care te-ai putea

gândi. Ce urmează? Download și share!

Autor: iP3D

Localizare: Calea Victoriei 21

Verbs describe us
0

Scrie ce simți