„Reflection”, în premieră la Hala Unimat, în cadrul „25 de ore de teatru non – stop”.

 

O femeie și un bărbat trăiesc a doua tinerețe în curtea casei. Caută fiecare răspunsuri pentru experiența care i-a înstrăinat. Un contrast puternic între suferința prezentului și toată bucuria trecutului, un spectacol non – verbal cu imagini vii cât o mie de cuvinte, un spectacol cu păpuși în mărime naturală, pentru oameni mari, un fir epic ce poartă spectatorii prin stări contradictorii, între amar și bucurie. Lightwave Theatre Company (București) prezintă sâmbătă, 16 aprilie 2016, de la ora 23:30, în premieră la Sibiu, spectacolul „Reflection”. Evenimentul va avea loc în Șelimbăr, la Hala Unimat.

Lightwave Theatre Company, singura companie de teatru independent cu păpuși în mărime naturală din România, a fost înființată în anul 2013 și a devenit foarte cunoscută publicului român urmare a participării la numeroase emisiuni de televiziune: „Romanii au talent” (PRO TV), „Arte, carte și capricii” (TVR 2), „Top cultura” (TVR 2), „Observator” (Antena 1), „Life time news” (Realitatea TV), „Draga mea prietenă” (Kanal D) și „DigiCult” (Digi 24). Sunt singura companie românească de teatru independent invitată să reprezinte România la World Puppet Carnival Indonezia în anul 2013, respectiv Thailanda în anul 2014 – invitație pe care nu au putut-o din păcate onora din lipsa de fonduri necesare transportului.

Au participat la festivaluri din România, Turcia și Bulgaria, fiind, în ciuda tinereții lor, una dintre cele mai apreciate companii de teatru de păpuși în mărime naturală din România.

„Am putea spune despre noi că am pășit pe un teritoriu necartografiat în peisajul cultural românesc, acela al spectacolelor de teatru non – verbal cu păpuși în mărime naturală. Ne-am construit propria cale și ne-am bucurat de aprecierea publicului român.

Ne-am fi dorit să avem mai multă susținere cât să putem participa la toate evenimentele internaționale la care am fost invitați, convinși fiind că am fi făcut cinste României. Am fost încă de la primele noastre apariții niște ”răsfățați” ai presei din România și cumva, atunci când susținerea financiară nu a venit, asta e cam tot ce a rămas… susținerea canalelor media – și nu e lucru puțin în peisajul media actual – și dragostea publicului nostru, care e absolut fabulos. Prezent la toate reprezentațiile noastre. La Sibiu vom fi prezenți pentru a doua oară în cadrul aceluiași festival. Am fost invitați și anul trecut.

Anul acesta vom aduce un spectacol ce nu a mai fost prezentat la Sibiu. Abia așteptăm să reîntâlnim publicul sibian, sâmbătă, aproape de miezul nopții. Promitem un spectacol ce va rămâne mult timp în mintea tuturor.” Petru Stratulat, Lightwave Theatre Company

Biletele pentru toate spectacolele din cadrul festivalului „25 de ore de teatru non – stop” pot fi cumpărate online de pe pagina de facebook a festivalulului – facebook.com/respira.teatru, de pe siteul oficial al festivalului www.respirateatru.ro, de pe siteul www.kompostor.ro – fără niciun cost suplimentar. În Sibiu biletele pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală (Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Habitus (Piața Mică, nr. 4) sau Librăria Humanitas (Str. Nicolae Bălcescu, nr. 16).

Verbs describe us
0

Scrie ce simți