Adevăratele luptătoare pentru frumos, bine și util – Femeile anului 2015 desemnate de Revista Avantaje

Nouă doamne frumoase, elegante, deștepte și puternice au fost premiate pentru activitatea lor profesională de-a lungul anului trecut în cadrul galei Femeia Anului 2015 organizate de Revista Avantaje la Le Chateau Ballroom București. Am fost plăcut surprinsă să pot participa la acest eveniment, întrucât Revista Avantaje este prima revistă pe care am citit-o pe când aveam doar  12 ani, exemplare ale publicației aflându-se peste tot în casa părintească. Iar în seara aceasta după decernarea premiilor, am primit nu o copie, ci două copii cadou de la gazde și parcă mi s-a așezat o nostalgie ștrengărească pe gene. M-au impresionat fiecare dintre cele 9 doamne care au urcat pe scenă sub aplauzele celor prezenți și îmi doresc din tot sufletul să aibă parte de forță, condiții, echipă și tot ce mai au nevoie pentru a continua ceea ce au început. Acum în pragul unei noi vârste, am înțeles și eu că e mult mai greu și mai solicitant să dezvolți o singură idee față de a avea un car de idei pe care nu le pui niciodată în practică. Să îți vină idei e una, să le pui în practică e alta, să le dezvolți e iarăși altceva și tot așa.  

Mai jos am așezat minivideourile cu discursurile fiecăreia dintre laureatele galei cu link direct către domeniul de activitate în care sunt implicate. Am inclus de asemenea și câte un citat al fiecăreia dintre distinsele doamne, un citat care mi s-a părut mie că-i face bine inimii mele acum la ceas de seară spre dimineață când am terminat acest dublu-material. Prin tot ce am aflat în seara aceasta am fost din nou mândră că am rămas în România și căse poate  transforma un vis într-o realitate utilă. Am plecat de la acest eveniment cu o mare infuzie de inspirație și forțe reînnoite.  M-am regăsit în tot ceea ce fac aceste femei extraordinare cărora le mulțumesc pentru tot ce oferă societății românești, făcând-o mai frumoasă și mai suportabilă și arătându-ne că se orice lucru bun e realizabil atât timp cât ne concentrăm toate energiile creative și constructive asupra lui.

Melania Medeleanu: După 20 de ani de televiziune, fără regrete și fără ezitare, să fiu mama lui Magicamp și Afterschool social Clinceni este ceea ce-mi dă mie sens.

Cosmina Grigore: Fiecare dintre noi avem responsabilitatea extraordinară a zilei de mâine și a moștenirii pe care o lăsăm copiilor noștri.

Chris Simion ne-a transmis de la Paris că premiul obținut: Este mai mult decât o bucurie. Este o onoare și o mare responsabilitate.


Alina Vasea: Nu aș fi realizat multe dintre cele care s-au realizat dacă nu aș fi avut lângă mine oameni care să-mi dea încredere și care să-mi dea putere să merg mai departe.


Diana Șucu: Noi ne-am obișnuit să dăruim, nu să vorbim.


Aurora Martin: Acest premiu nu este o recompensă, este o datorie. Mă simt recunoscătoare față de toate femeile care au trudit în generația mea și mă simt responsabilă pentru fetițele de azi, femeile de mâine, care primesc de la noi o lume atât de nesigură, și au atâta nevoie ca noi să le oferim măcar siguranța de sine.


Cristina Chiriac: Este un premiu care mă obligă să fac și mai mult și vreau să-l dedic tuturor celor care simt și iubesc românește.


Simona Voicescu despre combaterea violenței domestice: Noi nu folosim cuvântul victime, noi folosim termenul de doamne care trec printr-o perioadă dificilă. Premiul acesta este pentru toate doamnele curajoase care ne-au trecut pragul în cei peste 2 ani de activitate.


Teo Trandafir: Am rămas femeia cu părul scurt care a înțeles întotdeauna că e important să râzi.

Seara a început cu un moment muzical de mare amploare realizat de Lavinia Răducanu și Gaby Muzicas.

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți