Sorina Goia: Este o provocare fiecare zi pe care o petrec la radio.

Probabil una dintre cele mai mari încercări prin care trece dragostea față de o meserie este menținerea prospețimii ei în zeci de ani de carieră. După peste 100 de interviuri și peste 250 de materiale cu text și video de la evenimentele culturale, cum simt eu dragostea față de meserie? Aș dori să punctez ceva de la bun început. Dacă eu nu am scris, nu scriu și nici nu voi scrie despre lucrurile negative de care mă lovesc este pentru că ele nu mă afectează atât de mult încât să conteze în drumul meu de a duce la bun sfârșit ceea ce fac. Ele se lovesc de mine și se sparg, dar eu nu mă sparg, chiar dacă cioburile lor lasă urme adânci în sufletul meu. Nu suntem ceea ce ni se întâmplă, ci ceea ce facem noi să se întâmple, iar acțiunile noastre trebuie să fie curate, din inimă, ca și visurile noastre. 

Am o bucurie aparte de fiecare dată când particip la Round Table, în primul rând pentru evenimentul se desfășoară la Universitatea de Muzică din București, în al doilea rând pentru că munca mea este afișată și rostită printre atâta nume mari ale jurnalismului cultural românesc, iar în al treilea rând pentru că plec mai bogată după fiecare întâlnire. Invitata acestei ediții a fost doamna Sorina Goia, care întrebată de doamna Valentina Sandu-Dediu, ne-a introdus în lumea radioului, cel mai intim mijloc media de care nu mă despart de la 5 ani.

Sorina Goia: La radio am intrat în linia întâi la secția de actualități muzicale. Am avut niște coordonatori foarte buni și foarte competenți. De la fiecare am învățat câte ceva. Nu am fost de acord cu toții și e normal să fie așa. Am învățat lucruri și bune și rele. Lucrurile bune am încercat să mi le însușesc și să merg cu ele mai departe. Lucrurile rele am încercat să le ocolesc. Acum fac parte din corpusul editorial al Radio România Cultural. Ideea a fost de identificare a fiecărui post de radio. Iubitorii de muzică clasică pot asculta Radio România Muzical, dacă sunt adepții serilor de operă sau unor concerte extraordinare le pot regăsi acolo. Cine dorești să afle informații de actualitate pe mai multe domenii culturale cu siguranță le poate regăsi în programele Radio România Cultural. Muzica transmisă face parte din zona adult-contemporană, mult mai indie, pop, modernă și flexibilă și mai diferită. Dar avem și serile de transmisiune live ale concertelor de muzică clasică de la Sala Radio.


Sorina Goia: Dorința mea cea mai arzătoare este ca atunci când îmi voi încheia șederea în Radio România să-mi placă la fel de mult meseria pe care o fac. Este o provocare fiecare zi pe care o petrec acolo. În momentul în care te lași mult prea mult timp pe spate, ești prea comod, momentul acela se simte, și ascultătorul este turnesolul cel mai sensibil. Avem ascultători foarte competenți și Slavă Domnului pentru lucrul acesta. Ai și un feed-back cât se poate de prompt acum prin toate aceste platforme de comunicare. E foarte bine că oamenii au opinii. Este un lucru extraordinar. Noi nu suntem un post rigid. Nu vii să-i impui ascultătorului tău ceva. Tu îi faci ascultătorului o ofertă, indiferent că e Radio România Muzical, că e Radio România Cultural, că este Radio România, corporația întreagă. Tu trebuie să te ridici la standardul ascultătorului tău și tot timpul să vii cu o provocare în sensul frumos al cuvântului. Informație, educație, entertainment este tridentul Radio România. Fiecare informație trebuie să aducă ceva care să fie un plus de educație și trebuie să existe și această zonă de divertisment, dar un divertisment de bună calitate.

Trupa Blue Noise care m-a emoționat teribil la concertul lui Ștefan Bănică de la Sala Palatului a fost invitată la Round Table București unde a interpretat într-un mod original doar vocal piese atât de plăcute auzului, total pe gustul meu.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți