Suflet vagabond – Povestea neterminată despre viața celor mereu pe drum

În zilele de 19 și 20 martie, la ora 20:00, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București va propune sa vedeti un performance plin de culorile primăverii la Sala Mare de pe strada Lipscani nr. 84-90: Suflet vagabond.

Suflet vagabond este un monolog în doi, inspirat din povești adevărate. Povești adunate cu grija din viata si rândurile unor mari artiști-călători ai lumii dar și ale altor suflete anonime. Acest “proiect de suflet” vorbit într-o singură limbă, “cea a muzicii, a armoniei, în ciuda disonanțelor, zgomotelor asurzitoare care ne bulverseazà încontinuu” s-a născut pe meleaguri străine: la Alger, într-un festival cultural european.

Povestea neterminată despre viața celor mereu pe drum a fost imaginată de doi prieteni, doi creatori-hoinari cu o bogată experiență în afara țării: actrița de teatru și film Simona Măicănescu (în țară a lucrat cu regizori precum Tompa Gabor, Sanda Manu, Silviu Purcărete, Mona Chirilă, Alexandru Dabija, Cătălina Buzoianu, Lucian Pintilie) și muzicianul și compozitorul Alex Simu, care și-a plimbat muzica prin 32 de  țări și cinci continente. Din echipa proiectului mai fac parte: Elena Butică, asistent regie și scenografie, Dan Basu, un artist vizual foarte cunoscut în zona underground românească pentru proiecțiile sale multimedia și pictorița romana stabilită în Spania, Anka Moldovan, ale cărei tablouri reprezintă suportul spectacolului vizual.

„Aşteptam de mult un astfel de spectacol în peisajul nostru extrem de pestriţ, amestecat, prea amestecat, care să-mi aducă aminte de colinele înmuiate în lumină şi mister ale lui Horia Bernea şi Cesare Pavese, de picturile magice ale ale lui Florin Niculiu, de melancolia fără sfârşit a lui Emil Botta. Da, aşteptam un astfel de “haiku” al sufletului, scris cu o caligrafie atât de preţioasă: cea a pasiunii, a iubirii absolute, a legăturilor “mişunate” între lucruri şi oameni.” (Irina Budeanu, Cotidianul)

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și la casa de bilete de la sediul ARCUB – Strada Lipscani nr. 84-90.

Preţuri: 40 lei (Categoria I) și 25 lei (Categoria II).

Verbs describe us
0

Scrie ce simți