POST SCRIPTUM – spectacol al echipei VÂRSTA4 la Facultatea de Sociologie

Vineri,  4 martie, la ora 12.00, vă așteptăm la spectacolul de teatru comunitar Post-Scriptum. Spectacolul este prezentat în Platforma de Teatru Politic  și se va juca la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, sala 303 (Bd.Schitu Măgureanu nr.9). Evenimentul are loc în cadrul cursului „Probleme globale contemporane” – lector univ. dr. Claudia Ghișoiu.
Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare.  Contact rezervări: 0728072362, 0729743952.

POST SCRIPTUM – spectacol al echipei VÂRSTA4.
Cu: Iudith Ardeleanu, Marius Armașu, Margareta Eschenazy, Lidia Fonea, Pompiliu Sterian, Eva Szemler Lendvay, Dorotea Weissbuch, Jak Neumann.
Coordonatori Vârsta4: Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz.
Gestul de a scrie o scrisoare reprezintă un act cultural și politic cu valoare de document al comunicării intim-sociale. În Post-Sciptum, rezidenții Căminului Moses Rosen povestesc cui au scris prima dată o scrisoare, care era ritualul conceperii și redactării unei scrisori, cui au trimis scrisori de dragoste și ce i-ar scrie unui politician. Post-Scriptum e performarea unui ritual de relaționare socială pe cale de dispariție.

VÂRSTA4 este un proiect de artă comunitară desfășurat împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen. Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective

Platforma de Teatru Politic este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic va fi gratuită și toate evenimentele vor include discuții cu publicul.

Platforma de Teatru Politic  este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.org,www.fonduri-diversitate.rowww.artapolitica.ro/platforma2015).
Verbs describe us
0

Scrie ce simți