Energia copiilor înseamnă totul.

Îngerașii care au dansat pe ce am cântat ieri mi-au dat aripi cât pentru o mie de vieți. Îngerașii care au venit singuri pe mica scenă de la Journey, curioși să vadă ce se petrece. mi-au spus cele mai sincere cuvinte pe care le-am auzit în viața mea mea, iar prin muzică am intrat într-un univers al jocului etern și fericirii absolute. Copiii sunt pentru mine întruchiparea dragostei celei mai pure și mai intense care există pe Pământ, iar faptul că ei au venit din proprie inițiativă spre mine la fiecare cântare pentru o cauză pe care am avut-o, îmi dă o forță imensă de  a continua.

M-am trezit de la 3 dimineața (sau noaptea) ca să-mi repet cele 100 de piese pregătite pentru cântarea caritabilă pentru Asociația Sonia Maria, pe care am avut bucuria de a o avea la Journey Pub. Am împărțit piesele pe 4 secțiuni fiecare dedicate unui gen muzical – swing, jazz, doo-wop și rock’n’roll. Mi-am scris câteva dintre versuri pe caietul de citate din cărți întrucât nu-l mai găseam pe cel de cântece. Timpul o luase la vale, iar eu parcă patinam în jos pe un maldăr înghețat de frici, una mai mare decât alta, se înghițeau reciproc ca peștii în ocean. Frica te limitează și îți îngustează posibilitățile de a face bine, iar când pornim la drum cu frică riscăm să ne poticnim la cele mai neînsemnate obstacole, care tot ce fac e să ne abată. Dacă intenția noastră de a fi folositori prin ceea ce facem este curată și profundă, atunci vom găsi toate căile de acces spre a fi utili. Toată viața m-am temut de inutilitate și nu mi-am dorit aprecieri, ci doar să ajut și să tot ajut. Cineva foarte drag mie îmi spunea că eu sunt voluntarul veșnic, și dacă fiecare din noi ar face voluntariat pentru o cauză în care crede cu tărie, atunci cred că lumea ar deveni un loc mai bun pentru fiecare din noi.

Până ieri, fericirea era un sentiment greu de definit pentru mine pentru că însemna prea multe lucruri cumulate și era practic o stare incompletă mereu în căutare de o completare care nu apărea niciodată… De pe chipurile și glasurile îngerilor care au fost alături de mine și piesele vesele de duminică am aflat ce înseamnă fericirea sinceră, care nu se bazează pe nimic altceva în afară de iubire. Când am pornit Sing for a cause proiectul de cântări caritabile nu m-am gândit deloc că aș putea capta atenția celor mici, care sunt cele mai libere spirite și îți spun în față dacă le place ceva sau nu. Sinceritatea copiilor este o mare lecție de comunicare pentru mine, pentru că este o lecție pe care ei mi-au oferit-o dezinteresat și necondiționat. M-au obligat la adevăr și mi-au arătat ce înseamnă bucuria întâlnirilor neașteptate și benefice. Sper că și eu le-am făcut bine măcar atât ca amintire.

Copilul Sonia a venit cu microfonul său de jucărie și am făcut un mini-duet. Apoi firește i-am oferit microfonul adevărat pentru o interpretare la prima audiție a muzicii. M-a fermecat prin strălucirea sa inocentă și blajină, dar totodată puternică și plină de personalitate. Orele petrecute alături de Sonia sunt o adevărată comoară sufletească și inima mea e mai bogată de când am cunoscut-o pe ea. Aș vrea să pot face un miracol pentru copilul Sonia, dar acest lucru e posibil doar alături de voi. Împreună putem face miracole.

Verbs describe us
0

2 thoughts on “Energia copiilor înseamnă totul.

  1. Ce dragalesenii dansatoare! Ce frumos ar fi sa existe weekend de weekend (sau macar mai des) astfel de evenimente caritabile care sa adune impreuna oameni ce vor sa faca bine, insotiti de cei mici care ne hipnotizeaza cu bucuria si entuziasmul lor. Imi pare tare rau ca nu am putut ajunge duminica. Si poate mai sunt si altii in situatia asta, de aceea votez sa se organizeze mai des astfel de evenimente. Ps: foarte tare si locul, Journey Pub

Scrie ce simți