Filmul RAISA în regia lui Pavel Cuzuioc este selecționat în Competiția Internațională aFestivalului de Film de la Clermont-Ferrand

 Filmul RAISA a fost selecționat în Competiția Internațională a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, care se află la cea de-a 38-a ediţie și va avea loc în perioada 5 – 13 februarie 2016.  RAISA se află printre cele 79 de filme selectate pentru Competiția Internațională din cele aproape 8000 de filme înscrise la festival. Scurtmetrajul va avea 8 proiecții în cadrul evenimentului, dintre care două sunt programate în sala Cocteau, cea mai mare sală a festivalului, cu o capacitate de 1400 locuri. Prima proiecție a filmului va fi pe 6 februarie, de la ora 17, la Capitole 1.Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand este cel mai mare eveniment de gen şi al doilea festival din lume ca număr de spectatori (peste 100 000), după Festivalul de la Cannes.

Începand cu anul 2016, agentul internațional de vânzări al filmului este Premium Films (www.premium-films.com), companie specializată în achiziția și distribuția de filme de lung și scurtmetraj, reprezentată de Jean-Charles Mille. Printre titlurile din portofoliul Premium Films, se numără filme cu numeroase premii, printre care si câstigatorul Palm D’Or din 2015, si o nominalizare la Premilor Oscar din acest an la sectiunea Best Live Action Short.

Despre RAISA

Din distribuție fac parte Cristina Flutur (După Dealuri) și Maria Sagaidac. Scenariul este semnat de Pavel Cuzuioc, iar Michael Schindegger este directorul de imagine.

 

Sinopsis:

Moldova. Într-o zi de iarnă, Raisa călătorește spre Chișinău, în speranța de a găsi

ceva ce i-ar putea schimba viața.

 

Teaser RAISA: https://vimeo.com/143341658

Pagina oficială de facebook a filmului: https://www.facebook.com/RAISA-film

 

Scurtmetrajul de ficțiune RAISA a fost avut Premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) si a fost distins in noiembrie cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale a Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. In decembre filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York.

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți