Fotografia salvează vieți

Una dintre întrebările esențiale la care încerc să-i dau un răspuns zi de zi este – cui folosește munca mea? sau  mai precis, cum pot eu ajuta prin munca mea? cum poate munca mea să fie utilă pentru cineva?  M-am dus la vernisajul expoziției caritabile de la Hanul Gabroveni (la etaj), realizată de Asociația Fotografilor de Concerte Find Us și pentru prima dată nu am avut impulsul să o las pe Vivi să prindă ce vrea ea din atmosferă. M-am așezat jos pe un pervaz (designul sălii de expoziție este unul foarte creativ) și am început să observ ce e în jur. Bucurie. Mulți oameni se vedeau pentru prima dată anul acesta și aveau multe să-și spună. Curiozitate. Cu mic cu mare, de la liceeni la bunici, se uitau la tablouri (print mi se pare un cuvânt prea mic pentru a denumi o lucrare fotografică de la un eveniment live) și încercau să afle povestea din spatele lor, să asculte muzica ce venea spre ei din imagini. Pereții cântau și oamenii se bucurau, iar datorită muncii lor, cei care nu au fost la concertele unor trupe precum Deep Purple, Aerosmith, Depeche Mode, Judas Priest, Black Sabbath, Within Tempation, Evanescence, 30 second to Mars, sau artiști precum Tom Jones, Lara Fabian, Richard Clayderman, Chick Corea, Peter Gabriel, Roger Waters, Steve Vai, Ozzy Osbourne, Jared Leto. 

Pentru pasionații de fotografie și concerte live, iată câteva sfaturi de la profesioniști pentru cei care intenționează să-și cultive un nou hobby:

Vladimir Gheorghiu: Cum spune și numele nostru FIND_US, mesajul este să ne găsim, să ne descoperim și împreună să descoperim ceva frumos și să ajungem să construim ceva frumos atât pentru artă cât și pentru societate. Fotografia de concert la bază este să simți muzica printr-o artă vizuală.
Cezar Cazan: Ca punct de plecare, ideea este să încerci să faci ceva. Sunt multe concerte la care se poate fotografia fără acreditare, fără anumite condiții, și acolo e bine să mergi pur și simplu și să practici. Suntem aici dacă aveți nevoie de un sfat, de o apreciere, de o părere constructivă, care să te ajute să evoluezi.
Mihai Vasilescu: Cu toții la un moment dat au un prieten care cântă într-o formație, deci te duci peste tot, cât îți permite timpul. Vei cunoaște mai bine și trupa și așa vei învăța și mai mult despre cum să faci fotografie.
Paul Voicu: Mare atenție – e microb! E un microb în primul rând financiar. Nu veți scoate bani din asta și veți băga din ce în ce mai mulți bani.
Mihai Vasilescu: De multe ori printr-un obiectiv foto, trăiești cumva ce trăiește artistul pe scenă. Dacă fotografiile reușesc să spună povestea concertului, poate vine mai multă lume la concerte.

Avem și un minivideo cu mai multe detalii despre ce înseamnă Asociația Fotografilor de Concerte din România:

Verbs describe us
0

Scrie ce simți