Puterea de fi fericit într-o lume care te îndeamnă la nefericire

Dacă vorbim despre lucrurile dureroase din viața noastră, nu mai avem timp să le apreciem și descoperim pe cele frumoase și apoi să împărtășim bucuria lor mai departe. Orice mic bold poate fi un imbold care ne duce mai aproape de ceea ce vrem să fim și ceea vrem să realizăm prin forțe proprii. Poți atinge cerul cu inima, dacă mintea nu îți este încețoșată de norii fricii și al îndoielilor. Se spune că frica este o bestie care trebuie ucisă. Eu nu cred în crimă de nici un fel. Cred că orice frică ne face bine, dacă știm cum să ne-o câștigăm ca aliată. Așadar, dragonul e prietenul nostru și nu dușman. Dragonul e cel care zboară și înfruntă pericolele, de asta ne e și frică. Uneori frica și curajul pot fi același lucru. De fiecare dată când am avut curaj să-mi exprim o părere, să încep un lucru, să continui ceva, m-am simțit ca și când aș fi mers pe un teren minat. Mi-era frică de necunoscut, nu știam peste ce voi da, dar știam sigur că drumul ales de mine nu este o capcană întinsă de nimeni. Credeam în drumul meu și îmi era frică să nu mă abat de la el. S-a întâmplat să mă împotmolesc, să ajung la răscruci, să se rupă podurile pe care le-am construit, să cad în prăpastia dezamăgirilor, dar niciodată nu m-am hrănit cu iluzii dulci și ambalate în promisiunea unei zile mai bune. Ziua bună nu poate fi creată de nimic din exteriorul nostru, ci doar de noi. Noi suntem singurii care decidem dacă un lucru ne face bine sau rău, dacă suntem în stare să realizăm sau nu un lucru, dacă fericirea împlinirii unui vis care va face bine în comunitatea în care trăiesc este suficient de importantă încât să biruie orice element negativ care ne-ar putea distrage de la drumul nostru. Îmbrățișează-ți destinul, dar nu te urca în cârca lui. El nu va parcurge drumul în locul tău și nici nu va munci, nici nu va lupta și nici nu va simți, doar te va însoți și-ți va aprinde un felinar al speranței și forței când ceața e prea deasă și nu mai vezi nimic în jur, nici măcar pe tine.

Am avut bucuria de a participa la o vizionare de film documentar despre regăsirea de sine și lupta pentru a deveni la exterior ceea ce simți că ești la pe interior, producție intitulată Finding Joe,iar povestea care m-a impresionat cel mai mult a fost actorului și producătorului de filme, Laird John Hamilton – la 10 ani avionul în care se aflau el, tatăl și iubita tatălui său, s-a prăbușit, Laird a fost singurul supraviețuitor și a trebuit să coboare singur de pe un munte înghețat.

Evenimentul ne-a fost oferit de către Institutul pentru fericire și Journey Pub.

Mălina Chira, cofondator Institutul pentru Fericire: În familiile și în mediile în care creștem ni se spune cum ar trebui să fim. Tot timpul ni se dă o formulă, un fel de a face lucrurile și de a vedea lucrurile, care să ne ajute să fim în siguranță și care să ne ajute să ajungem la un numitor comun pentru noi pentru familia noastră, pentru societate. Acest numitor comun nu este neapărat raportat la cine suntem noi ca oameni, de aceea ne punem întrebarea cine sunt eu? după 20 de ani sau după 30 de ani, ceea ce e puțin păcat pentru că am putea să o facem de când suntem mici.  După multe experiențe de lucru, am învățat că este ok să-mi placă să fiu antreprenor, chiar dacă sunt femeie.

„Cel mai important lucru din viața asta este să gândești sănătos. Dacă gândești sănătos nu ești dependent de tot felul de lucruri exterioare cum ar fi câți bani ani, cât de prestant este jobul tău. Când ai o gândire sănătoasă, să fii de succes înseamnă să fii mulțumit cu tine însuți. Acesta este cel mai important lucru de pe planetă. Aceasta este o informație extraordinară pe care nu o aflăm. În școală nu ni se spune asta. Ni se spune că trebuie să luăm 10 pentru care trebuie să facem tot felul de lucruri care înseamnă un compromis de la ființa și demnitatea noastră. Și nu ni se spune că să fii de succes înseamnă să fii fericit. Fericirea este un lucru la care lucrăm în mod constant în fiecare zi.” (Mălina Chira)

Alina Goanță, coach Institutul pentru Fericire: Și noi putem să fim eroi în propria noastră poveste. Trebuie să luăm o pauză de la rotița în care suntem prinși și să vedem despre ce altceva mai poate fi viața noastră.
Andreea Tincea, PR & Event Manager Journey Pub: Eu spun să mergeți să vă loviți de cel mai mare perete al fricii voastre.

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți