Tinerii au puterea X în inima publicului! Impresii de la Gala Finală X-Factor 2015

„Nu te uita în jos că nu ai ce să vezi acolo. De acum totul începe de sus!” i-a spus Ștefan Bănică lui Florin Răduță, care era în lacrimi la aflarea veștii că el e cel care a câștigat X-factor 2015. 

Aceasta este prima și singura postare despre o emisiune TV dintre cele aproape 200 de articole cu videouri incluse ale acestui site, dar nu despre emisiune în sine este această postare, ci despre oameni și munca lor. În zile precum sărbătoarea Crăciunului și Sfântul Ștefan, niște oameni au muncit din zori până a doua zi dimineață pentru ca noi cei care stăm acasă în fața televizorului să vedem un produs de calitate și mai ales să ne bucurăm de un spectacol total, prezentat de către tinerii care au cucerit inimile publicului prin vocile lor speciale, acompaniați de către orchestră live și balet.

În invazia de kitsch și prost-gust, elemente ce nu lipsesc din aproape tot peisajul media autohton, există emisiuni care te fac să-ți arunci televizorul pe geam, să te simți rușinat că presa reală  iată că niște producători deștepți au cumpărat franciza unui talent-show născut în Marea Britanie, concept propus de Simon Cowell, și l-au adaptat pentru publicul român. Consider că o emisiune care se ocupă cu talent-scout-ul, găsirea de talente noi din țară și din afara sa, este cât se poate de binevenită în grila de programe obișnuită a unui post tv. Dintotdeauna am susținut tinerele talente, din păcate nu de talente ducem lipsă, ci de oameni care să ajute acele talente,  ca darurile lor să ajungă la oameni, și mă bucură faptul că tinerii talentați beneficiază de credibilitate, expunere și recunoaștere prin emisiuni ca X-Factor de la Antena 1.

Ieri, 27 decembrie, de Sf. Ștefan, am avut avut splendida și unica oportunitate de a vedea din primul rând, chiar din spatele juriului, spectacolul aparte creat de tinerii talentați alături de echipa emisiunii.  Dar cum am ajuns eu totuși să mă uit la X-factor, înainte de a vă spune ce se vede, când nu se vede la TV? Ador muzica, muzica este prietena mea la bine și la rău, iar când lucrez las televizorul să meargă pe o emisiune cu precădere muzicală. Bat la calculator și ascult muzică live. Când am auzit vocile Xeniei și a lui Florin Răduță am ridicat și ochii să văd cine sunt făpturile care posedă asemenea voci minunate. Ea are 14 și el are 21 de ani.  Pot să spun că a fost love at first song.  Și iată că aseară am avut excepționala ocazie de a-i  asculta și aplauda live.  Sună incredibil de bine amândoi, sunt copii care merită o aibă un viitor în industria muzicală românească și mă bucur nespus că ei doi au făcut parte din echipa lui Ștefan Bănică, artistul care, în calitate de jurat, a spus că e cel mai frumos cadou de ziua lui să-i vadă pe Xenia și Florin în finală. Și așa a fost.

Când ești în fața televizorului sunt foarte enervate pauzele de publicitate, dar când ești în studioul de filmare, ți par chiar scurte și nu mi-am putut stăpâni uimirea cum în decurs de câteva minute (care acasă par ore) o mână de oameni își uneau forțele ca să pregătească momentul următor. Tot în pauză am surprins un moment simpatic și inedit al unei fetițe de câțiva anișori care i-a cerut autograf lui Ștefan Bănică pe carnețel. Ca și fan-mailul, autografele pe hârtie devin tot mai rare, pentru că majoritatea oamenilor vor o poză cu artistul preferat, toți fiind cu tehnologia în buzunare. Dar tehnologia nu ține loc de emoție, de magia reală pe care o creează momentul autografului, o amintire de preț care nici o imagine nu o poate înlocui. Abia aștept să le cer autografe Xeniei și lui Florin Răduță la primele lor concerte, poate chiar alături de Ștefan la Circul Globus și la Sala Palatului.

Să ne vedem la spectacole cu bucurie! Și să urmărim talentele tinere încurajate de artiștii consacrați în emisiunea ce aduce frumosul și muzica în casele noastre, spărgând astfel prin factorul X tiparul vulgarului și al banalității, pe care nimeni nu trebuie să le accepte vreodată ca făcând parte din normalitate. Normalitatea este talentul pur și susținerea pe care o arătăm unor copii care au ceva de spus pe scena muzicală românească, tineri care pot să emoționeze și pot să schimbe ceva prin ceea ce fac și sunt ajutați să facă de către cei implicați în industria muzicală, producători, organizatori de spectacole, compozitori. Aștept cu nerăbdare noutăți de la tinerii minunați pe care i-am văzut și ascultat aseară pe scena X-Factor! Felicitări echipei care se ocupă de acest show! Keep up the good work! 

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți