Balkanik OpenTalks | meșteșug + design contemporan

Balkanik OpenTalks își propune să aducă în discuție noi modele de promovare a meștesugurilor tradiționale cu un acces limitat pe piață, prin încurajarea artiștilor populari locali de a se promova într-un mod cât mai relevant către publicul contemporan.


Întâlnirea are loc luni, 21 decembrie, începând cu ora 11.00, la Clubul Țăranului Român, când invitații noștri – 5 experți în marketing online, comunicare, antreprenori, manageri culturali și curatori, vin să ne povestească despre proiectele lor de impact la intersecția dintre design și meșteșug, despre cum meșteșugurile și folclorul devin inspirația principală pe piața de design și nu numai, și despre cum obiectele realizate de mână, după tehnici din străbuni și cu încărcătură culturală pot fi valorificate pe piața actuală.

Speakeri:

Marlene Stanciu și Mihai Sibianu, inițiatorii platformei KraftMade.ro, o rețea non-profit de meșteșugari și creativi dedicată recuperării, cultivării, dezvoltării și integrării în viața de zi cu zi a abilităților meșteșugărești provenite din patrimoniul cultural național. Clienții Kraftmade își pot customiza obiecte după propriile idei cu ajutorul meșteșugarilor, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale, la dezvoltarea comunităților pentru ca dăi de lucru unor oameni talentați dar cu un acces limitat pe piață. www.kraftmade.ro. Cei doi sunt și curatorii expoziției Deltacraft http://www.deltacraft.ro/ Colecția DELTACRAFT ilustrează tehnicile și abilitățile meșteșugărești din regiunea Deltei Dunării. Obiectele sunt o reprezentare simbolică a resurselor naturale locale, a procurării hranei, a puterii comunitare și memoriei locului.

Cristina Hurdubaia – consultant PR cultură tradițională, coordonator Festivalul de Film etnografic Culese din Balkani
Studiază la Facultatea de Etnologie la Universitatea București
http://www.cooperativatraditionala.ro/.

Oana Toiu, antreprenor social și catalizator Mesteshukar Butiq

Victor Dulgheru, Director Vânzări Meșteshukar ButiQ, brand al al Asociației Romano ButiQ. Mesteshukar ButiQ, concept store-ul de pe Edgar Quinet, găzduieste produse de lifestyle, îmbrăcăminte, bijuterii și obiecte de home decor născute dintr-o colaborare inedită: meșteșugari romi împreună cu designeri austrieci și suedezi.

Fie că ești calificat într-un meșteșug, fie că ești un susținător al meșteșugului și al economiei sociale și cumperi obiecte de la artiști tradiționali locali, fie că ești designer de obiect sau vrei să colaborezi cu unul în viitor, te așteptăm să te alături conversației.

+ Cafea și bunătăți din partea casei. Intrarea este liberă.

Vă rugăm să confirmați prezența către:

Roxana Dănăilă, roxana@metropolisfilm.ro, +40748030766
Simona Constantin, simona@metropolisfilm.ro

O inițiativă a Asociației Culturale Metropolis, organizator Balkanik Festival. Workshop-ul “Balkanik: meşteşug + design contemporan”, este organizat în cadrul proiectului “Balkanik: festival de cultură şi artă”, finanţat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei, prin Programul PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți