Muzica lui Ștefan Bănică bucură toate generațiile din România

Muzica este prietenul invizibil al omului, care este alături de el la bine și la rău, îl salvează din situații-limită și îi dă aripi ca să zboare mai aproape de idealurile și visurile sale. Prin muzică devenim mai buni și poate privim altfel lumea și viața. Suntem mai veseli și mai energici datorită muzicii. Un artist creator precum Ștefan Bănică, mai cu seamă munca sa, trebuie să beneficieze de promovare continuă, respect și admirație din partea celor care îi înțeleg muzica și frământările și atunci dacă plecăm de la un spectacol în care am mai învățam ceva despre viață și noi înșine, înseamnă că nu am ocupat degeaba scaunul de spectator și ne-am investit timpul cu folos.
Ce bine ar fi să fim tot anul, cum suntem de Crăciun, ne spune Ștefan Bănică de pe scenă. Starea de frumos și bine care ne cuprinde cu ocazia sărbătorilor trebuie să fie cu noi pe tot parcursul anului pentru că prin durabilitate testăm și veridicitatea sa. Nu suntem mașini. Nu apăsăm pe un buton și imediat devenim veseli, spiritul sărbătorilor ne învăluie și după ce aceste zile se termină revenim la grijile și tristețile de zi cu zi. Nu există viață fără tristețe și griji, dar viața nu înseamnă asta.

Viața înseamnă să te bucuri de tot ce e în jur (citez dintr-o compoziție a artistului). Să te bucuri că poți participa la un concert. În afară de copiii care se zbenguiau pe culoarele Sălii Palatului fiind primii pe care îi câștigă o muzică de calitate precum cea a lui Ștefan Bănică, mi-a lăsat o deosebită impresie o persoană cu dizabilități pe care o văd de ani buni la spectacolele lui. Când vrei să iei parte la fenomenul unui concert live, nimic nu te împiedică și să reflectăm asupra acestui fapt când amânăm lucruri importante din viața noastră din cauza aparentelor obstacole.

Mi-a plăcut foarte mult conceptul spectacolului de anul acesta, eu fiind prezentă la Sala Palatului din anul 2003. Anul al 14-lea al concertelor se . Fiecare cântec avea o temă anume, cu un decor virtual făcut foarte ingenios.

Ca de fiecare dată când îi ascult tributul dedicat tatălui său este prea mișcător pentru a fi descris în cuvinte, el trebuie simțit acolo la concertul live.

O idee extrem de reușită și potrivită a fost îmbinarea dintre cele două generații de artiști: Alexandra Crișan, Nicoleta Nucă și Cristi Minculescu, Paul Ciuci. Doar un artist total precum Ștefan Bănică poate realiza astfel de reuniuni muzicale. El se poate raporta la ambele generații, ceea ce este extraordinar și faptul că am avut ocazia să ascult pe scenă 5 minunate voci românești din toate cele 3 generații îmi umple inima de bucurie și recunoștință.

Cel mai impresionant și emoționant moment al spectacolului a fost interpretarea accapella a celor de la Blue Noise a cântecului Bohemian Rapsody, un moment zguduitor care ne leagă de realitatea tragică întâmplată la clubul bucureștean pe 30 octombrie.

Melodia cu mesaj social – Protest – a ridicat sala în picioare pentru că mesajul său a atins pe cei prezenți la spectacol. Prin reacția publicului la acest cântec s-a demonstrat că spectatorii nu vin doar la distracție la un concert Ștefan Bănică, vin să fie și emoționați și să se regăsească în creațiile muzicale decupate cu delicatețe și tact din viața de zi cu zi a omului obișnuit, care e presărată cu multe lipsuri. Chiar și așa noi nu trebuie să ne lăsăm doborâți de aceste lipsuri și să ne cerem drepturile a de  fi liberi în țara noastră, de a fi informați corect de către media, de a fi plătit corespunzător pentru munca pe care o facem. Ascultați versurile piesei Protest și veți vedea la ce mă refer sau poate veți descoperi legătura voastră proprie și personală cu realitatea ilustrată muzical de artistul român.

Cum spunea și Ray Charles, Muzica este o necesitate, precum apa și mâncarea. Așadar este util trupului și sufletului să-i oferim o cură de detoxifiere prin spectacole de înaltă clasă, create special pentru a aduce oamenii împreună și a-i face să se simtă bine.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți