Fii sociabil la teatru

Sunt extrem de încântată că voi avea ocazia să văd o nouă reprezentație a spectacolului Antisocial de Bogdan Georgescu, producție sibiană, așadar e o șansă unică de a asista la un fenomen viu și irepetabil, o demonstrație excelentă de actorie îmbinată cu un text desprins din realitatea cotidiană – cum este afectată relația dintre elevi, profesori și părinți atunci când apare o problemă. Răul separă oamenii sau mai degrabă îi face să se cunoască și-i aduce împreună? Îmi amintesc cu plăcere de zilele liceului, de excursiile la teatru, de grupurile de studiat, de balurile la care așteptam cu atâta bucurie să pot cânta și dansa alături de colegii de la toate clasele. Este foarte interesant să văd realitatea anilor de liceu de astăzi, în era tehnologiei, când informațiile curg din orice gadget mai mult sau mai puțin performant, pe toți pereții reali sau virtuali. Ce este de făcut în acest sens? Nimic nu este fără consecințe în viață și trebuie să învățăm de pe băncile școlii să ne descurcăm în situațiile care ne sunt date. Vedem cu ce situație se confruntă elevii, profesorii și părinții în spectacolul Antisocial, luni, 14 decembrie, ora 19:00, la Hanul Gabroveni, unde după spectacol, bucureștenii pasionați de teatru vor avea frumoasa oportunitate de a sta de vorbă cu domnul Constantin Chiriac, inițiatorul turneului spectacolului, președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și director general al Teatrului Radu Stanca Sibiu. Avem pe video câteva vorbe de la creatorul spectacolului Antisocial, Bogdan Georgescu.  

Conform evenimentului făcut pe facebook,  Antisocial, producția semnată de Bogdan Georgescu este o demonstrație în forță de teatru tânăr, o radiografie detaliată a crizei din sistemul educațional românesc și a conflictului dintre generații. Spectacolul se bazează pe un caz real, o criză de comunicare dintr-un important liceu din Cluj-Napoca, declanșată pe un grup secret pe Facebook.

Turneul Manifest pentru Dialog a adus în sălile de teatru, în fiecare dintre cele 20 de orașe în care producția s-a oprit în ultima lună, peste 3000 de elevi, părinți și profesori. Spectacolul a declanșat și susținut o dezbatere vie între aceștia, iar pagina de Facebook a turneului s-a transformat într-un forum deschis pentru toți cei care au ceva de spus despre problemele ridicate de spectacol.

ANTISOCIAL este produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu şi de Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, iar turneul Manifest pentru Dialog este susținut de platforma Scena9 – un hotpost cultural al BRD. Actorii din distribuție, masteranzi ai Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, sunt: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș și Maria Tomoiagă. Managerul proiectului este Luminița Puiuleț, iar echipa este completată de asistentul de regie Vlad Bacalu și de consultatul artistic Claudia Domnicar.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți