Pisica verde a elevilor de la Liceul Gh. Lazăr a câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic

TEXT &VIDEO: Într-o seară nefriguroasă, ba chiar prietenoasă a scumpei ierni, am avut bucuria de a participa la gala de decernare a premiilor proiectului-concurs „Radio Fiction Desk” de la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, un spațiu cultural elegant și rafinat dedicat artei tinere menită să fie descoperită de noi toți. Mi-a plăcut enorm conceptul Radio Fiction Desk – concurs dedicat spectacolelor de teatrul radiofonic imprimate de către trupele de actori amatori din licee. Este o șansă extraordinară dedicată tinerilor cu talent actoricesc și o punte de plecare în viitoare lor meserie, dacă vor alege această cale a teatrului. Am făcut 5 minivideouri de la gală și abia aștept să ascult toate cele 4 spectacole premiate din întreaga competiție. Pentru cei care nu au fost prezenți în sală aseară, dar și pentru cei care au fost și nu vor să uite momentele speciale petrecute acolo, am făcut un mic playlist compus din 5 minivideouri de la Gala Radio Fiction Desk. Bucurați-vă de tot ce puteți face pentru oameni din dragoste și pasiune!

Conform comunicatului oficial, „Radio Fiction Desk”  –  proiect  iniţiat de Radio România prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Juriul de specialitate, format din personalităţi marcante ale scenei teatrale româneşti şi specialişti ai Redacţiei Teatru, are următoarea componenţă: Rodica Mandache, Magda Catone, George Mihăiţă, Eugen Cristea, Domnica Ţundrea – realizator, Irina Soare Neumark – redactor, Ilinca Stihi – regizor artistic, Patricea Prundea  –  regizor muzicalşi Attila Vizauer – regizor artistic, readctorul şef al Redacţiei Teatru- preşedintele juriului. Se vor acorda: „Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic”, „Premiul pentru cea mai bună interpretare radiofonică feminină”, „Premiul pentru cea mai bună interpretare radiofonică masculină”, dar şi „Premiul de popularitate”, desemnat în  urma aprecierilor dumneavoastră, exprimate prin vot, pe site-ul: http://tnr.srr.ro/  pagina: radiofictiondesk.srr.ro şi pe site-ul: eteatru.ro.

Spectacolele radiofonice care au luat premii sunt:

– „Dascãli şi… şcoleri”, dramatizare din Momente şi Schiţe, de I.L.Caragiale – interpretat de elevii actori ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu”;

– „Simţenorm şi vãz monstruos”, ce are la bazã proza fantasticã a lui I. L. Caragiale, interpretat de elevii actori de la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”;

– „Rusaliile”,  o adaptare dupã Vasile Alecsandri – interpretat de elevii actori ai Colegiului Naţional „Iulia Hasdeu”;

– „Pisica Verde”, de Elise Wilk – interpretat de  elevii  actori ai Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”;

Verbs describe us
0

Scrie ce simți