Conferințele creative de la Advertising Week Bucharest

În perioada 23 noiembrie-28 noiembrie, pasionații de publicitate și comunicare din București se vor bucura de conferințe, seminarii, ateliere și workshopuri organizate special pentru ei de către Advice Students Romania. Programul complet îl găsiți aici. Eu voi avea timp să merg doar la conferințe și ca să mă organizez le-am notat aici, fără 2 care se suprapuneau. Doar 30 de oameni pot participa la fiecare conferință în parte și mă bucur nespus că mă pot număra printre aceștia. Din moment ce numărul este atât de restrâns mă aștept ca fiecare întâlnire cu speakerii să fie valoroasă prin informațiile oferite și să avem posibilitatea de a purta un dialog la finalul conferinței. Sunt sigură ca va fi un schimb important și unic de idei dat fiind că oamenii din publicitate sunt un fel de magicieni ai ideilor, și de aceea e cu atât mai special că vin să se întâlnească cu cei interesați de domeniu. 

Luni, 23 noiembrie ne vedem la Hanul Gabroveni, str. Lipscani nr. 84-90, pentru următoarele conferințe:

 •  ora 18:00 – Romanian start-up revolution – Interesting Times Bureau

O idee bună este o idee planificată. Începuturile sunt frumoase, dar sunt și cele mai dificile. Într-o categorie aglomerată este aproape imposibil să găsești o nisă. Cum reușim să construim oceane noi de comunicare? Cum reușim să construim inima unei comunități? Cum arată filosofia unui start-up de succes și care este povestea din spatele “Times Bureau”. Au reușit aceștia să creeze o comunitate?

Speaker: Anita Sterea, project manager, Interesting Times Bureau

 •   ora 19:00 – Meet us halfway – creativity in public relations

PR = trend, good people skills, comunicare directă, acțiune, atenție, iar lista de cuvinte cheie poate continua la nesfârșit. Omul de PR al zilelor noastre este un prădător: mereu conectat la cele mai noi tehnologii și la cele mai noi trenduri din comunicare. Un plan detaliat de tactici asortat cu idei creative nu poate fi decât un plan eficient. Pentru că obiectivele clienților noștri nu sunt doar niște to do-uri de bifat ci adevarăte provocări. Cum a evoluat această industrie și cum reușit să piperăm categoria cu idei crețe.

Speaker:  Tereza Tranaka: Managing Partner, Oxygen PR

 • 20:00 –  Crowdfunding – a collective business

Crowdfunding-ul, un concept de finanțare al start-up-urilor devenit extrem de popular la nivel global, este tot mai des întâlnit si pe la noi. Tot mai multi tineri doresc să-și împărtășească pasiunile și viziunile cu restul lumii, iar faptul că poți obține foarte ușor o finanțare reprezintă un stimul încurajator pentru orice tip de inițiativă. Despre rezultatele și potențialul acestui concept: cum să construim povești de succes, există reguli? Bineînțeles!

Speaker: Ruxandra Ichim: Membru de Onoare, Crestemidei.ro

Marți, 24 noiembrie, ne vedem la Maison 13, str. Dumbrava Roșie nr 2, pentru următoarele conferințe:

 • ora 17:00 – Taking the lead – realtime marketing

În timp ce unii marketeri aleg să construiască strategii de durată, planificate atent pe o perioadă lungă de timp, alții aleg să construiască campanii concentrate în jurul evenimentelor din viața de zi cu zi, aleg să fie mereu “pe faza”. Cât de important este să fii “pe fază”? Ce spune asta despre tine? De ce ai nevoie ca să poți construi campanii eficiente de real time marketing și cum arată acestea? Răspunsuri directe și rapide: asta cauta tot mai des consumatorul în relația sa cu producătorul. But how can you go viral? Să fii “pe fază” nu este de ajuns, nu uita că trebuie să fii relevant pentru targetul tău.

Speaker: Raluca Duță: Community Manager Golin

 • or 18:00 – Bands& brands – advertising and the music industry

Muzica înseamnă comunicare, așa că intersecția dintre lumea muzicii și lumea brandurilor a fost dintotdeauna inevitabilă. Nevoia de a comunica eficient cu publicul a generat deseori colaborări între anumiți artiști și branduri. Totul în scopuri publicitare, bineînțeles. Despre cum se vede mai exact intersecția acestor două lumi din interior și cum este să lucrezi într-un proiect ce implică o astfel de colaborare nu ne poate vorbi decât o persoană care face asta de mult timp și o face foarte bine.

Speaker: Anamaria Hâncu, promotion manager, Global Records

 • ora 19:00 – Romanian start -up revolution – Proiectul #EnjoyBucharest

Cum construiesti un brand de tara? Dar un brand de oras? Dar un start-up? Dar cel mai important eveniment din Romania dedicat dezvoltarii in mediul online a afacerilor din domeniul turismului? Tot ce trebuie sa stii este ca in general ai nevoie de 1% teorie si 99% practica. De aceea, in cadrul acestei conferinte vei face un tur practic in jurul proiectului #enjoyBucharest. We love case studies: cum construiesti proiecte de succes si de ce resurse ai nevoie ca sa construiesti o comunitate.

Speaker:  Alexandru Filip: Managing Partner, Eventur

 • ora 20:00  – Gamification – encouraging customer engagement

Gamification = folosirea elementelor și a regulilor de joc în contexte de business cu scopul de a atinge un obiectiv specific având participanți diferiți într-un singur proces. Asta sună fun! Dar până la distracție e important să înțelegi că există structuri și procese ce au la bază concepte psihologice: cum arată consumatorii tăi? Ce instincte sau obiceiuri au și care sunt valorile lor? Ca să construiești programe și strategii de gamification mai întâi trebuie să îți înțelegi audiența, apoi să înțelegi dinamica ei, apoi să construiești procese care activează toate tipologiile dintr-o comunitate: Achievers, Explorers, Socializers și Killers.

Speaker: Iulian Pădurariu: Managing Partner, Marks

Miercuri, 25 noiembrie, ne vedem la B.Sorted, str. Chiparosului, nr. 28,  pentru următoarele conferințe:

 • ora 18:00 –  Let’s talk digital: Google Adwords, Online Marketing

În orice campanie de promovare online, fie că vrei sau nu, principalii advertiseri, Google și Facebook, devin “prietenii” tăi. Rezultatele de succces nu vor întârzia să apară dacă folosești corect toate tool-urile de monitorizare și analiză. În plus o targetare corectă este o targetare specifică, acum poți targeta campaniile în funcție de o groază de criterii. Iată doar câteva: ce device-uri folosesc consumatorii tăi, ce religie au, unde își dau check-in, care sunt valorile lor, ce hobbyurile sau pasiuni au? O campanie eficientă este o campanie care ajunge exact la țintă. Cum construim campanii cu adevărat eficiente?

Speaker:  Cristian Ignat: PPC Marketing Manager, 2Parale

 • ora 19:00 – How to use tehnology to power your creativity?

Creativitatea, coarda sensibilă a oamenilor din advertising, este influențată zilnic de tot ceea ce ne înconjoară. Așa cum există metode de a scăpa de blocajul creativ, la fel de bine putem vorbi și despre metode de amplificare a creativității cu ajutorul tehnologiei. Cum ne folosim de tehnologia din jurul nostru pentru un boost creativ? Un creativ adevărat este un creativ conectat: el știe tot ce se întâmplă în jurul lui și se folosește de toate tool-urile necesare pentru a construi campanii insightful, smart și eficiente.

Speaker:  Elisabeta Moraru: Industry Manager Google Romania

Joi, 26 noiembrie, ne vedem la F64, Bd. Unirii nr. 45, pentru următoarele conferințe:

 • ora 18:00 – Let’s speak about the future: Interconnected World

Cum arată o lume a viitorului? Viitorul = o lume interconectată cu trenduri în continuă schimbare, atât global cât și local. O lume în care job-urile vor necesită mai multe competențe decât acum, iar automatizările vor afecta totul în jurul nostru: de la industriile creative până la modul în care ne petrecem o zi obișnuită. Dar este aceasta oare aceasta adevărată imagine a viitorului în comunicare? De la era industrială, la era informațională, la era conectivității. Always available, online, offline?

Speaker: Cristiana Bogateanu: Co-Founder inventeaza.ro & DeviceHub.net

 • ora 19:00 – How to overcome a creative block

Ideile bune nu vin pur și simplu. Ele trebuie hrănite cu documentare, cu strategie, cu research și mai ales…cu multa voie bună și un spațiu de lucru care să te ajute să eliberezi monstrul creativ. Ești presat de deadline-uri și trebuie să dai tot ce-i mai bun, însă încă nu ai o idee grozavă. Ce faci? Cum depășești toate obstacolele propriei minți? Este creativitatea un talent, un proces, un exercițiu? Sau suma tuturor acestora?

Speaker: Eugen Erhan: co-creator Fredo&Pidjin

Vineri, 27 noiembrie, ne vedem la IAA Young Professionals, Str. Victoriei nr 126, pentru următoarele conferințe:

 •  ora 19:30 –  IAA: Young Professionals

O incursiune în prezent, dar mai ales în ceea ce credem că se va întâmpla în viitor. Povești despre trenduri și oameni, despre cum stau lucrurile în ”afară” și ”la noi”, despre cine va reprezenta lumea advertisingului de mâine.

Speaker: Iulia Niculae & Claudiu Petria: IAA Young Professionals

Sâmbătă, 28 noiembrie, ne vedem la UniCredit Tower, Bd. Expozitiei, Nr. 1F , pentru următoarele conferințe:

 • ora 12:00 – Why art needs advertising? Why advertising is an art?

Relatia dintre artă și advertising. Un artist are nevoie de o echipă care reușește să descifreze personalitatea acestuia și să o traducă în limbaj de comunicare. Imaginea unui artist este importantă. Putem vorbi despre poziționare? Bineînțeles! Despre percepție? Categoric. Despre diferențiere? Despre competiție? Despre curaj și acțiuni planificate? Dar advertisingul? Poate fi acesta o formă de artă? Rămâne să aflăm în cadrul celei mai importante conferințe din cadrul Advertising Week.

Speaker: Anca Nuta: Identity & Communication Director, UniCredit Tiriac Bank

 • ora 13:00 – Creativitatea la puterea infinit: how things are going viral?

Case studies, insight-uri și procese: despre share și content relevant. Un viral nu este un livrabil, este un proces, un rezultat la care o campanie poate ajunge. Dar cum poți construi content cu potențial de viralizare? Care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi? Cum ne influențează principalele trenduri și de ce ne plac unele lucruri atât de mult? Ai o idee creață? Ei bine, asta nu este de ajuns. Hai să afli de ce.

Speaker: Valentin Suciu – Creative Partner Jazz Communication

 • ora 14:00 – Future trends in E-Commerce

Tot mai multe persoane merg către online când e vorba de a cumpăra, iar e-commerce-urile sunt aici pentru a satisface atât nevoile actuale cât și pentru a le anticipa pe cele viitoare. Puțini cunosc înă ce înseamnă să muncești în spatele unui e-commerce, cum sunt determinate nevoile consumatorului și mai ales cât de multe poate oferi acum, dar și pe viitor, un magazin online.

Speaker: Andrei Radu: CEO & Co-Founder, GPeC

Verbs describe us
0

Scrie ce simți