Ne implicăm! Strângere de fonduri pentru fotograful Miluță Flueraș, victimă a incendiului din 30 octombrie

L-am întâlnit pe Miluță Flueraș la un festival de rock la care cântau trupele Tiarra și Inopia, demult de demult, în vara lui 2010. Am găsit o poză făcută de el pe pagina festivalului am furat-o și am făcut-o sepia fără să-i cer acordul. Frumos și politicos, el mi-a spus că un copyright rămâne indiferent de modificări. Am reținut acest aspect de atunci. De curând l-am întâlnit la cea de-a zecea ediție Adfel și dacă am o amintire cu fetele de acolo trebuie să-i mulțumesc lui. S-a uitat la Vivi și mi-a spus că trebuie s-o protejez cu o husă. Eu credeam că e suficient să o țin unde o țin, dar într-adevăr aparatura foto-video necesită o atenție specială din partea utilizatorului. O cameră foto-video devine partenera ta de muncă și drum, o colegă invizibilă care face vizibilă realitatea pe care vrei tu să o redai, să o conturezi prin lentila camerei. 

Absolvent al Masteratului Teoria și practica imaginii din cadrul Centrului de Excelențe în Studiul Imaginii, Miluță Flueraș ne oferă prin talentul, determinarea și munca sa, prin obiectivul camerei sale fotografii ca niște ferestre spre o realitate mai frumoasă și mai viu colorată, în care fiecare element surprins parcă ne șoptește ceva. Cel mai recent album al lui Miluță este cel al spectacolului Calea îngerului uman de la Teatrul Național de Operetă Ion Dacian, spectacol despre care am postat și eu aici.  Din pasiune pentru fotografie și muzică, în seara lui 30 octombrie, Miluță se afla la concertul Goodbye to Gravity din clubul Colectiv, unde și eu trebuia să merg astă primăvară să filmez. Și până la urmă oricine lucrează în locuri cu mulți oameni poate cădea victimă a unui incendiu izbucnit din te miri ce. Consider că Miluță a suferit un accident de muncă sâmbătă seara în acel club, dar fiind fotograf independent, nu are în spate o firmă care să contribuie la asigurarea lui medicală. Iar aici intervenim noi, cei care îi respectăm munca și ne vom implica pentru ca el să continue să facă fotografii prin care evenimentele câștigă bătălia cu timpul. Vrem să fie sănătos și îl ajutăm implicându-ne prin donații: în contul RO12UGBI0000762002799RON, deschis la GARANTI BANK S.A. titular de cont: Ana-Maria Gavrilă (doctorand SD SITT/CESI) sau la secretariatul CESI, adresa: str. Mihail Moxa nr. 5, sector 1, etaj 2, Telefon: 021 212 50 28 Program: luni-joi orele 14.00-18.00, vineri orele 10.00-16.00

Comunicat oficial: Miluță Flueraș, un proaspăt absolvent la masteratului „Teoria și practica imaginii” (iunie 2015), un om iubit și apreciat pentru talentul și pentru dedicația sa pentru proiectele de arte vizuale, este acum în spital (cu arsuri de gradul 2), în urma tragediei din Clubul Colectiv de sâmbătă noaptea, 30 octombrie 2015.
Va avea nevoie de sprijin financiar după operația de astăzi și după perioada de spitalizare, pentru un lung tratament și pentru perioada în care nu va putea lucra.
Vă rugăm să fiți alături de noi în demersul pe care îl facem, fie cu donații, fie cu diseminarea apelului nostru, și nu doar în familia de cesiști, ci și în afara ei, peste tot acolo unde putem întîlni compasiune și solidaritate.
Profesorul Sorin Alexandrescu ( critic, istoric și teoretician literar român) vă transmite mesajul dumnealui pentru sprijinirea lui Miluță: „Miluță Flueraș este un pasionat fotograf de evenimente artistice. Pentru asta s-a dus la Colectiv. Dar l-au prins flăcările. Oricare dintre noi putea cădea în locul lui. Are arsuri serioase, dar poate fi salvat dacă intervenim la timp. Este și un excelent master absolvent al CESI, eu așa l-am cunoscut. Tocmai a terminat cursurile și pregătește dizertația. Din păcate, exact în această fază, Universitatea nu-l mai poate ajuta financiar. Mi-e teamă că nici familia nu o poate face pe cât este nevoie. S-o facem noi, cei care îi admirăm fotografiile. Să ne inchipuim că suntem alături de el, îl luăm de mână și-l readucem acolo unde îi este locul. Orice sumă de la noi îl poate ajuta să se întoarcă alături de noi.”
Verbs describe us
0

2 thoughts on “Ne implicăm! Strângere de fonduri pentru fotograful Miluță Flueraș, victimă a incendiului din 30 octombrie

Scrie ce simți