Chris Simion: Dacă nu poți să fii de ajutor făcând ceva concret, atunci mai bine taci.

Iubitorii de teatru și literatură o cunosc pe Chris Simion datorită spectacolelor pe care le-a regizat, cărților pe care le-a scris și Festivalului de teatru independent Undercloud pe care l-a creat. Iată gândurile OMULUI Chris Simion în urma tragediei din 30 octombrie. Nu trebuie să-i fi văzut vreun spectacol, să fi fost la festival sau să-i fi citit vreo carte, ca să îi vezi inima îndurerată a acestui om profund afectat de cele întâmplate. Chris Simion mi-a îngăduit să postez Decalog Colectiv scris de ea și îi mulțumesc pentru acest lucru.

1. Nu-ți da ocazia să-ți iubești dușmanul numai după ce moare.
2. Nu aștepta să facă societatea (în general) ceva pentru tine, acționează pentru că tu formezi societatea. Cu atât mai mult când ești tânăr.
3. Umanitatea este mai presus de dogmă și religie.
4. Dumnezeu nu este o instituție.
5. Dacă nu poți să fii de ajutor făcând ceva concret, atunci mai bine taci.
6. Nu încuraja impostura și lașitatea prin toleranță sau pasivitate.
7. Dacă nu ești respectat prin elementarul bun simt, impune-ți respectul.
8. Societatea tânăra activă (și nu numai) poate să devină în orice moment mai puternică decât sistemul și să îl schimbe.
9. Comportă-te ca și cum în locul celui de lânga tine poți fi oricând tu.
10. Reconstruiește-ți sistemul de valori și ia în calcul că sufletul nu se cumpără iar conștiința nu se negociază.
P.S. Asta am învățat de la cei care au murit și care probabil vor mai muri. E un decalog care este valabil pentru toată viața noastră de-acum încolo. Și simt să le spun preaînalților bisericii ortodoxe că aceia care ascultă muzică rock…nu sunt neapărat sataniști. Și ca dincolo de norme și reguli, doar uman, simplu omenesc…ar fi fost necesar să mearga să îngenuncheze în fața altarului Colectiv pentru sufletele celor care nu mai sunt și ale celor care acum stau între lumi.

CHRIS SIMION

Verbs describe us
0

Scrie ce simți