FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU, Editia a 25-a Licitatia caritabila „ Artisti pentru artisti” de la Artmark

 

O initiativa de succes a editiei trecute a Festivalului National de Teatru prinde din nou viata în cadrul acestui an aniversar FNT: preocupat în aceeasi masura de valoare si de soarta oamenilor care pun în valoare actul artistic – Festivalul organizeaza sambata, 31 octombrie, începand cu orele 12.00, la sediul Galeriilor Artmark (Palatul Cesianu-Racovita, Strada C.A. Rosetti, nr. 5) o licitatie cu diferite obiecte de arta, obiecte personale sau artefacte-marturii ale activitatii teatrale, oferite de catre artisti de seama ai momentului.

Sumele stranse din vanzarea acestor obiecte vor fi donate programului caritabil initiat de UNITER – Campania Nationala „Artistii pentru artisti”.

Lider al pietei de arta din Romania, Casa de Licitatii Artmark este primul organism de acest gen din tara ce functioneaza la standarde internationale, cu peste 80 % din totalul tranzactiilor publice de arta si de colectie din Romania.

Licitatia caritabila desfasurata sub genericul „Artisti pentru artisti”  va scoate la lumina peste 60 de lucruri personale donate de actori sau de familiile si prietenii acestora – o pleiada de obiecte-martor încarcate de emotie umana si artistica: schite celebre de decor si costume din spectacole memorabile, lucrari de grafica, pictura sau fotografie, bijuterii, costume si alte marturii apartinand unor momente de gratie petrecute pe scena romaneasca de-a lungul timpului. Amatorii de arta prezenti la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racovita se vor pune, prin achizitiile lor, în slujba celor ce-au oferit emotie în viata petrecuta pe scena sau din culise.

Între participanti îi veti recunoaste pe Radu Afrim, Oana Anagnoste, Stefania Cenean, Emilia Dobrin, George Ivascu, Georgeta Jitianu, Dorina Lazar, Margareta Paslaru, Paula Sorescu-Lucian, Magda Stief, Helmut Stürmer, Mihaela Teleoaca s.a..

Catalogul online al Licitatiei caritabile „Artisti pentru artisti poate fi accesat la http://www.artmark.ro/licitatii-curente/licitatia-caritabila-daruind-vei-dobandi-179-2015.html?dir=asc&order=lot_nr&p=3. ,

Va asteptam în numar cat mai mare la Licitatia caritabila „Artisti pentru artisti”, organizata maine de Artmark si Festivalul National de Teatru!

Pentru informatii suplimentare, office@artmark.ro
Pentru participare online,
Artmark Live

Verbs describe us
0

Scrie ce simți