Vernisaj expoziție – „Graficaturi” de Horațiu Mălăele la TNB în cadrul FNT

Într-o după-amiază luminoasă și prietenoasă de octombrie, care marca 134 de ani de la nașterea lui Pablo Picasso,  pe când aproape toată planeta și-a dat ceasurile cu o oră în urmă, mulți iubitori de teatru și arte plastice și-au potrivit orologiile pentru a fi prezenți la vernisajul expoziției Graficaturi de Horațiu Mălăele, în foaierul ca o cutie de catifea al Sălii Studio a Teatrului Național București. Personalitățile care au luat cuvântul la eveniment au fost Marina Constantinescu, directorul artistic al Festivalului Național de Teatru, domnul Ion Caramitru, președintele UNITER și directorul Teatrului Național, Tudor Octavian, publicist și jurnalist român și desigur, domnul Horațiu Mălăele, care ne-a salutat cu „Bună după-amiaza!”  Domnul director ne-a furnizat o informație extrem de utilă: creațiile grafice ale domnului Mălăele sunt disponibile pentru achiziționare. 

Ion Caramitru: Horațiu Mălăele este un om care are o notă cu totul inconfundabilă în materie de psihologie umană.
Marina Constantinescu: După părerea mea, atmosfera Teatrului Național s-a încălzit și a devenit extrem de prietenoasă și datorită expozițiilor noastre. Mulțumim pentru generozitatea cu care fiecare expoziție a fost găzduită, gândită. Este meritul Irinei Tapalagă, curatorul tuturor expozițiilor și meritul Teatrului Național, al lui Ion Caramitru, care ne-a dat cumva mână liberă. Horațiu Mălăele este probabil unul dintre cei mai mari actori, este probabil unul dintre cei mai inspirați altfel regizori, este probabil unul dintre prietenii mei cei mai vechi și este cu siguranță o personalitate extrem de rafinată, de inteligentă, extrem de atentă la tot ce este în jur. Veți vedea aici în cele mai mici detalii această lume pe care o poartă cu el continuu, chiar și atunci când te privește și crezi că te aude. Este o lume în semne, în puncte. Este o lume caldă, acidă. Este lumea lui, lumea lui Horațiu Mălăele, de care mă simt foarte aproape, chiar și atunci când distanțele sunt foarte mari.
Tudor Octavian: Lucrările lui Horațiu Mălăele nu sunt nici caricaturi nu sunt nici portrete sunt un mod de a socializa într-o lume care este foarte definită.

Horațiu Mălăele: Expoziția se deschide de la sine atât cât este așa cum este. Vă doresc o poftă mare!

Verbs describe us
0

One thought on “Vernisaj expoziție – „Graficaturi” de Horațiu Mălăele la TNB în cadrul FNT

  1. Artistul Horatiu Malaele a fost intotdeauna o bijuterie cu mii si mii de straluciri pe care trebuie sa le descoperi in mod subtil si inteligent.Bucurati-va din plin de acesti oameni minunati,nu numai in cadrul FNT,mereu…..si cumparati (pe ascuns) creatiile grafice 😀

Scrie ce simți