Florin Piersic jr. la Noaptea Devoratorilor de Teatru: Râsul e o energie binefăcătoare.

La Noaptea Devoratorilor de Teatru, iubitorii de carte au avut prilejul de a asculta pasaje din volumul Opere cumplite volumul 2, de Florin Piersic jr, în lectura lui Cristi Iacob, apărut la Editura Humanitas. Deși era prezent pe scenă, autorul cărții i-a cedat dreptul la lectură colegului său. A fost un schimb de energii foarte interesant și mi-a plăcut foarte mult faptul că fiecare și-a promovat spectacolele celuilalt –  Cristi Iacob zicea să mergem să-l vedem pe Florin Piersic jr, iar Florin Piersic jr spunea să mergem să-l vedem pe Cristi Iacob. Mi s-a părut o dovadă enormă de colegialitate și de respect față de meseria pe care o au. Prin gestul lor au arătat că le pasă de cei prezenți în ceasul apropiat miezului nopții și că îi vor și în sala de spectacole. Cum teatrul nu beneficiază de campanii publicitare cu bugete enorme, dar spectatorii beneficiază cu siguranță de pe urma unui spectacol bun, oamenii trebuie în permanență informați referitor la calendarul de spectacole, care nu se găsește niciunde pe bannerele din București. O informație teatrală venită direct de la sursă este întotdeauna utilă. Pentru spectatorii săi, Florin Piersic jr are pregătită chiar și contra-oferta: Dacă o să vă pară rău că ați venit la spectacol, mă puteți aștepta la ieșire. 

Întotdeauna când a fost Cristi lângă mine, nu mi-a fost frică de nimic. (Florin Piersic jr)

Spectacolele în care îl vedem pe Florin Piersic jr sunt: Zaruri și cărți, Tom și Jerry, Opposites Attract la Teatrul Metropolis, Freakshow la Godot Cafe-teatru (care se va juca pe 2 noiembrie și la Cluj), iar pentru prima oară în 15 ani, actorul a acceptat invitația de a lucra cu un regizor la un nou spectacol. Și nu orice regizor, ci chiar domnul Cristi Juncu, căruia eu i-am văzut 9 spectacole, inclusiv cel făcute la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești și la Teatrul Anton Pann din Râmnicu-Vâlcea. Spectacolul la care făceam referire mai sus se numește Vestul singuratic, textul e scris de Martin McDonagh (autorul piesei Omul-pernă) și alături de Florin Piersic jr îi vedem pe actorii Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Ioana Calotă și Corina Dragomir la Sala Mică a Teatrului Nottara din București. Sala Mică înseamnă locuri limitate și bilete luate din timp, dragi iubitori de teatru.

Am aflat cu ocazia lansării de carte, că actorul Cristi Iacob desenează pe foi de matematică și că lui Florin Piersic jr îi face plăcere să-i colecționeze desenele. Îl vedem pe Cristi Iacob în spectacolele Teatrului Mic: Trei gemeni venețieni, D’ale carnavalului, Somnoroasa aventură sau Aventurile unui bărbat extrem de serios, Volpone, Visul unei nopți de vară, Pensiune completă, Născut iarna.La Teatrul de Comedie în La vita e bella. La Godot Cafe-teatru în Dragostea durează 3 ani și Ce ne spunem când nu ne vorbim.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți