9 seri la teatru. La Pulce – o bucurie de spectacol la care voi reveni

 

Am plecat super-veselă de la spectacolul La Pulce de Georges Feydeau în regia lui Horațiu Mălăele de la Teatrul de Comedie. De la început până la sfârșit m-am simțit ca într-un carousel al bunei dispoziții în care m-am întâlnit cu cele mai haioase personaje îmbrăcate în costumele anului 1907, anul publicării piesei. Mi-era dor să văd un spectacol atât de energizant și revigorant precum La Pulce.
Toți actorii sunt foarte bine în spectacolul acesta, iar surpriza neașteptat de plăcută este dublul rol pe care îl joacă Ștefan Bănică, cel mai ocupat și divers artist din România. Mă gândesc uimită cum ar trebui să arate calendarul său de evenimente, probabil luna are 62 de zile, iar ziua are 48 de ore, cu toate acestea, Ștefan Bănică joacă în spectacole de teatru, are turneu național de concerte și are filmări la talent-showul televizat.

Ștefan Bănică spunea într-un interviu că dacă nu joacă teatru e ca și cum ar fi un om mort. Cam așa și eu dacă nu merg la un spectacol. Fără teatru, viața cotidiană bucureșteană este destul de anostă și enervantă, scoate ce-i mai rău din tine. Dar cu teatru, lucrurile se schimbă în bine, chiar dacă doar pentru câteva ore. Dacă știi să iei dintr-un spectacol ce îți trebuie ție, spectatorul, atunci ești un om câștigat și timpul petrecut în sala de teatru nu a fost în zadar. Fiecare dar pe care îl primesc de la teatru, cum ar fi buna dispoziție, veselia, pofta de viață, am o mare bucurie în a le împărți cu alții. Cred că teatrul este responsabil de multe dintre lucrurile bune din viața mea și un spectacol odată intrat în sufletul meu, îl port cu mine oriunde merg și mă ajută, lucrând constant asupra mea. E ceva ce nu se vede, dar se simte, și cred că invizibilul este mai important decât vizibilul în acest caz.

Abia aștept să văd următoarele reprezentații ale spectacolului La Pulce de Georges Feydeau, în regia lui Horațiu Mălăele, să observ cum se va schimba el în timp și care va fi percepția publicului în seara respectivă. Mă bucur mult că a ieșit acest spectacol și sunt sigură că nu doar eu sunt de această părere.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți