Filmele înscrise la 48 Hour Film Project vor rula în cadrul Galei de Premiere la Cinema Muzeul Țăranului

unnamed (32)Filmele înscrise în competiția 48 Hour Film Project vor rula joi, 22 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului (București), de la ora 19:00, în cadrul proiecției oficiale și a Galei 48 Hour Film Project, unde vor fi premiați câștigătorii. Toate filmele, atât cele care sunt depuse la timp, cât și cele depuse cu întârziere, care nu mai intră în competiție, vor fi proiectate și sunt eligibile pentru Premiul Publicului, care se determină prin votul spectatorilor, în seara proiecției.

Prima ediție la București a 48 Hour Film Project se desfășoară în weekend-ul 16 – 18 octombrie 2015. Competiția este adresată realizatorilor de film profesioniști sau amatori, din toată România și nu numai, care sunt așteptați să se înscrie până pe 15 octombrie pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj în doar 48 de ore.

48 Hour Film Project înseamnă un weekend memorabil de distracție, creativitate și adrenalină. Fiecare echipă scrie, filmează, editează și livrează un film complet. Echipele au fix 48 de ore la dispoziție pentru a realiza un scurt metraj de maxim 7 minute.

Juriul de la București este format din: criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu și actrița Ana Ularu. Criteriile de jurizare pentru ”Best Film” (”Cel Mai Bun Film”) sunt: merit artistic (poveste, creativitate, divertisment etc.) – 45%, meritul tehnic – 30%, integrarea elementelor (genul filmului și elementele obligatorii) – 25%. Regulamentul complet este disponibil pe www.48hourfilm.ro.

Filmul câștigător la București al titlului ”Best Film” este premiat cu: Film Magic Software scenarist 6, cel mai apreciat software de scenaristică și alegerea preferată a profesioniștilor de la Hollywood și un bilet de avion pentru unul dintre membrii echipei, care să însoțească scurt-metrajul la festivalul internațional Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.). Reprezentantul echipei câștigătoare va avea acces la evenimentele exclusiviste din cadrul festivalului. ”Best Film” de la București participă automat la Filmapalooza, unde va intra în competiție cu filme venite din orașe din Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și cele două Americi. Cele mai bune filme, câștigătoare la Filmapalooza, vor rula în secțiunea ”Short Corner” din cadrul festivalului de film de la Cannes, 2016.

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți