Comunicat: „EMOȚIONANT, MAGIC, MEMORABIL“ -AMY, un film de Asif Kapadia despre Amy Winehouse, din 18 septembrie la cinema

 

unnamed (8)În data de 18 septembrie 2015, va avea loc în România premiera în cinematografe a filmului AMY, regizat de Asif Kapadia (premiat cu BAFTA pentru SENNA).

Chiar dacă a declanșat controverse înainte să apară, filmul AMY promite să spună o poveste emoționantă despre cine a fost Amy Winehouse, dincolo de scenă.

Filmul este distribuit în cinematografe de Independența Film.

Regizorul Asif Kapadia a folosit imagini de arhivă şi piese care nu au mai fost făcute publice pentru a realiza acest film extrem de modern, emoţionant şi energic, care pune în evidenţă lumea în care trăim într-un mod unic. E vorba despre „fata din spatele numelui Amy Winehouse.

„A fost cu adevărat interesant să facem acest film. Foarte mulți oameni au fost emoționați când au văzut-o pe Amy fericită în copilărie și la început de adolescență. Pentru că nu au avut ocazia să o vadă niciodată fericită. Au fost oameni care au plâns văzând-o așa.  I-am auzit spunând: “N-am știut că a fost fericită.” Ei au crezut că a fost nefericită și confuză întreaga viață.

Adevărul este că era uimitoare, inteligentă, atât de specială! Într-un interval scurt de timp, a trecut dintr-o parte în cealaltă.

Toți cei cu care am vorbit sunt încă șocați de dispariția ei, încă nu și-au revenit. Erau furioși, sufereau și nimeni nu îi asculta. În intimitate, aveau cu toții această suferință care îi măcina, pentru un om pe care l-au iubit, un om pe care îl vedeau că se distruge public, însă nimeni nu îi asculta. Nimeni nu a oprit asta, nimeni nu a oprit-o să se urce pe scenă.

Era o persoană uimitoare.  Și ce trist, să ai o astfel de viață! Primul ei album a apărut când ea avea 18 ani, cel de-al doilea la 21-22 de ani, iar apoi… nimic creativ. E absurd.

Cum e Amy? Amy e foarte inteligentă, e specială. E genul acela de om pe care ai vrea să-l ai în preajmă. Când am văzut-o cum era în copilărie, atât de obișnuită și atât de împăcată cu ea, a fost o surpriză pentru mine.

Sunt mulți oameni apropiați de Amy, care țineau la ea cu adevărat, dar nu arătau asta pentru că persoana pe care o vedeau pe ecran trimitea mesaje extrem de negative și nu semăna deloc cu ce știau ei despre ea. Pur și simplu nu înțelegeau ce i se întâmplă. Erau blocați, nu puteau ajunge la ea. Nici măcar nu-i puteau da un telefon. Ea nu avea telefon. Nimeni nu se putea apropia de ea. Ei sunt cei cu care am vrut să vorbesc, într-un fel, acest film este pentru ei. „, a declarat Asif Kapadia, regizorul filmului.

Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă ce a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme. Combinaţia dintre sinceritatea ei pură şi talentul său excepţional a creat unele dintre cele mai adorate melodii ale epocii moderne.

Succesul ei imens a venit la pachet cu o invazie a reprezentanților mass media, care, împreună cu relaţiile ei defectuoase şi stilul de viaţă precar au marcat începutul declinului ei tragic. Amy Winehouse a decedat în urma unei intoxicaţii cu alcool, în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani.

Nu doar calitatea interviurilor şi a materialelor video  dau unicitate filmului AMY, ci şi modul în care acesta abordează povestea lui Amy Winehouse.

Ne-am dorit foarte mult să nu prezentăm grozăviile publicate anterior”, spune Gay-Rees, producătorul filmului, „pentru că s-au spus multe în presă la vremea respectivă şi ce rost ar fi avut să refolosim toate acestea? A trebuit să investigăm mai mult.

Kapadia simte că a surprins esenţa poveştii ei. „Este un film despre Amy şi compoziţiile ei„, spune el. „Oamenii nu au înţeles cât de importante şi personale erau versurile ei.

Versurile puse pe ecran îi fac pe oameni să conştientizeze că poate au dansat pe acea melodie şi nu şi-au dat seama cât de personale erau versurile.

În fond, realizatorii cred că AMY este un film despre dragoste. „Este o persoană care vrea să fie iubită„, spune Kapadia, „cineva care are nevoie de dragoste şi nu are parte de ea întotdeauna.

Adesea, cei care aveau grijă de ea au încercat să îi ofere afecţiune, dar ea îi respingea. Era o persoană complexă şi inteligentă. Amy este un film despre dragoste.

Filmul a strârnit multe controverse, iar review-urile apărute  în presa internațională îi apreciază calitatea.

În  15 august 2011, Amy ar fi trebuit să concerteze la București, dar cu aproximativ două luni înainte de aceasta dată, a anulat întregul turneu.

Pe 14 septembrie 2015 Amy Winehouse ar fi împlint 31 de ani. Premiera filmului in cinematografe va avea loc pe 18 septembrie.

Parteneri: Elle, Carturesti, Cinemagia, Cinemarx, Cinefan, Sub25, Urban.ro, Veioza Arte.

______________________________________________________________

Independenţa Film este o companie de distributie de filme care din 1997 aduce in cinematografele din Romania productii independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.
Independenţa Film a distribuit pelicule ca: Deux jours, une nuit, La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d’Adèle, The Hunt, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

Site oficial: www.independentafilm.ro

Facebook: https://www.facebook.com/Independenta.Film97

Trailer:

Verbs describe us
0

7 thoughts on “Comunicat: „EMOȚIONANT, MAGIC, MEMORABIL“ -AMY, un film de Asif Kapadia despre Amy Winehouse, din 18 septembrie la cinema

  1. And only because you love so much Amy please have a look at this magnific voice:Giusy Ferreri.What do you think ?She has got a voice that remember us Amy in some way!

  2. De ce atunci cand se pierde o persoana „inteligenta,uimitoare si speciala „si cu care era o placere deosebita sa stai alaturi mereu, se indreapta si toate privirile si sensibilitatea lumii fata de personalitatea ei ???Asta era Amy si va fi emotionant si invitant filmul dedicat ei!
    Judy how many times are you going to watch this movie???One hundred times??:-)))

    1. Violeta, din posturile mele și de aici și de pe facebook, înțelegi că legătura mea cu muzica lui Amy este veche de vreo 10 ani, așa că nu știu cât de relevant este comentariul tău. Oricum îți mulțumesc că mă urmărești și că ai plăcerea de a comenta la aproape fiecare postare 🙂

      1. Judy esti o comoara pe care din pacate am descoprit-o doar in luna mai, prin intermediul blogului tau de informatii culturale.Data viitoare cand voi reveni la Bucuresti te invit sa ascultam impreuna Cantecul Bufonului in interpretarea lui Motu Pittis si de inspiratie Bob Dylan.Iti doresc o saptamana buna!

Scrie ce simți