Spre festival înainte: Undercloud sau efervescența de a vedea teatru de calitate

DSC00161-001Este al patrulea an în care sunt super-entuziasmată că merg la Festivalul Undercloud – Festival de teatru independent de orice, care se desfășoară în perioada 22 august și 31 septembrie la Muzeul Țăranului Român. 

De ce atâta entuziasm pe mine?  Doar am văzut aproape toate spectacolele din program în afară de cele străine și desigur premierele. Entuziasmul meu frenetic este alimentat de faptul spectacolele  știute de mine vor fi spectacole noi tocmai prin schimbarea unică și irepetabilă de loc de joc.  Așadar, dacă am văzut un spectacol la Godot, unteatru sau Teatrul Metropolis, chiar dacă știu replicile pe dinafară, aș putea fi plăcut surprinsă de acea reprezentație din seara de festival. Doar o dată se joacă acel spectacol la MȚR, pentru că Undercloud se întâmplă doar o dată pe an. De aceea nu doresc să pierd șansa de a fi părtașă la fenomenul molipsitor al festivalului, în care spectacolele își mută casa și împreună cu ele ne mutăm și noi la fel deschiși și curați la minte și suflet.  Plus că avem și super-ofertă de bilete 1+1 gratis, noi deținătorii de carduri Raiffeisen Bank.

Mai jos o vedeți pe Chris Simion, scriitor, regizor și fondatoarea festivalului, a cărei zi de naștere este astăzi și am așa o mică bănuială că ar fi cel mai frumos la mulți ani pentru dumneai, dacă am veni la festival nu doar o zi ci mai multe, să prindem gustul, să aflăm starea, să facem parte din experiența unui spectacol, care nu poate fi reluată, programată sau retrăită. Am fost la vreo 10 festivaluri cu obiectiv cultural în ultimii 4 ani, iar experiența Undercloud-istă este de departe cea mai intensă și mai frumoasă, demnă de povestit tuturor cunoscuților și necunoscuților mei.  Prin Undercloud am avut bucuria de a vedea o expansiune a teatrului dincolo de convențional – spectacolele ținute în sala de cinema, în aer liber, în turn – nu cred că voi uita vreodată lumina roșie, sunetul salvării și vântul ca prieten-spectator în timp ce vedeam Studii despre iubire cu Carla Teaha, Irina Strungăreanu și Denis Bolborea în turn, un spectacol în regia lui Chris Simion care anul aceasta are altă formă, alt feeling! Creație pură! Iar această creație nu este completă fără noi spectatorii alături de actori și regizori, de aceea mă simt tare privilegiată că am prins vremea lui Undercloud. Faptul că pot merge la festivalul acesta cred că e un cadou de care mă voi bucura pentru un timp limitat, dar de care îmi voi aminti și pe mai departe.

Așa că ne vedem la teatru în starea lui Undercloud ! 😀

Verbs describe us
0

Scrie ce simți