Amy Winehouse Story la Institutul Cultural Român

Amy Winehouse, portret de Judy FlorescuMarți, 18 august de la ora 20:00 am neașteptata și nevisata onoare de  a cânta piesele de pe cele 3 albume ale lui Amy Winehouse la Institutul Cultural Romn situat pe Aleea Alexandru nr. 38. Amy Winehouse e o artistă aproape de inima mea de ani buni, ale cărui versuri și melodii ating subiecte sensibile și importante într-o temă binecunoscută și mult dezbătută – suferința din dragoste. 

Dacă ar fi să spun prin muzică povestea ei, atunci aceasta ar avea un milion de interpretări, dar chiar și așa, aș fi sigură că a fost înțeleasă de toată lumea. Amy Winehouse ne povestește viața sa prin muzica pe care a creat-o pentru cele două albume scoase în timpul vieții sale, Frank și Back to black, restul creațiilor sale fiind adunate pe un album postum numit Lioness: Hidden Treasures.
Cea mai bine vândută artistă britanică a secolului XXI își dovește valoarea cu cât trec mai mulți ani de la plecarea sa din această lume. Spune în toate interviurile filmate că și-a dorit să fie un artist original, de aceea și-a inventat propriul său stil muzical – o încrucișare de genuri – jazz și hip-hop. Piesele sale sunt frânturi din viața sa, trăiri pe care le-a avut în urma unor experiențe plăcute sau dureroase, bucurii și decepții în dragoste. Amy Winehouse se autocaracteriza drept o persoană pozitivă și era contra negativismului. Melodiile sale sunt vesele, vocea sa este proaspătă și deloc obosită, plină de culoare și expresivitate, chiar dacă versurile au fost scrise într-o cheie melancolică și suferindă pe alocuri.
În 2011 am avut bilete la concertul pe care Amy Winehouse avea să-l susțină în România. Apoi după ce am aflat cumplita veste a dispariției sale m-am dus la casa sa din Camden ca să-i aduc un ultim omagiu. Nici acum nu-mi vine a crede că am pășit pe strada pe care a mers și poate a și compus Amy Winehouse. Acolo m-am întâlnit cu 2 pisici pe care le-am mângâiat. Amy avea două pisici, Monkey și Melina. M-am întâlnit și cu Amy… prin muzică și desen, iar cumva aceste întâlniri au fost cele mai intense dintre toate.Îmi doresc ca pe data de 18 august să ne întâlnim cu toții cu Amy Winehouse prin muzica sa.

Cu drag și respect față de muzică și oameni! 😀

Iată ce am cântat la evenimentul trecut 😀

Verbs describe us
0

Scrie ce simți