Lansare audiobook – Ferma Animalelor – lectura Victor Rebengiuc

Marți, 4 august, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu a avut loc lansarea audiobookului Ferma animalelor de George Orwell în lectura domnului Victor Rebengiuc, apărut la Humanitas Multimedia. La eveniment au luat cuvântul doamna Lidia Bodea și domnul Dan C. Mihăilescu, iar domnul Victor Rebengiuc i-a delectat pe cei prezenți în număr atât de mare cu un fragment din povestea ce poate fi făcută cadou și copiilor și oamenilor mari. 

Lidia Bodea: De ce costă audiobookurile atât de mult? Am să vă spun cumva matematic și simbolic de ce este audiobook-ul Ferma animalelor de George Orwell în lectura lui Victor Rebengiuc la 75 de lei nu e scump. În primul rând pentru că nu e doar o carte, e un spectacol, e un efort al cuiva de a citi pentru tine, e o dedicație. E ca și cum ai fi în sala de spectacol doar tu în acea intimitate splendidă cu actorul. Nu este un singur cd, ci trei cd-uri. N-aveți 3 ore și jumătate dintr-un foc? Singur, e cu neputință să nu le găsiți din trei focuri sau din cinci sau din șase. E o capodoperă cap-coadă prin textul lui Orwell, prin interpretarea lui Victor Rebengiuc. 75 de lei o investiție deloc scumpă, iar dacă îi mai adăugați și un autograf peste 10 ani va face de 10 ori cât face acum în raftul librăriei.
Dan C. Mihăilescu: Tot ceea ce pleacă bine se întoarce în rău și este esența oricărui animalism totalitar. Toată forfota anarhiei de astăzi, tot fenomenul Occupy Wall Street, toate focarele de instabilitate, toată plăcerea stângii, toată corectitudinea politică dorind să radă toate valorile tradițională – școala, familia, căsătoria, tot ceea ce înseamnă rânduială, stabilitate, tradiție. Toată această alergie la trecut și la specific undeva este exact forfota voinței bestiale din calibani de a ne lua cărțile și de a se pune ei în patul nostru.
„Ferma animalelor” este o operă clasică ce a trecut testului timpului care vorbește despre natura umană. Locul în care se desfășoară acțiunea este o fermă ciudată și amuzantă în același timp ceea ce face povestea una foarte britanică, între timp ea devenind un fenomen global. (The Guardian)
George Orwell în lucrările sale critice denotă originalitate și bun-gust. Inteligența sa este deopotrivă ascuțită și pământeană. Puțini scriitori din oricare perioadaă au fost capabili să folosească limba engleză atât de simplu și de corect și să-i ofere în același timp un sens, culoare. Știrea că Orwell a scris o alegorie satirică, povestea revoluției unor animale de la fermă împotriva stăpânului lor crud și inuman, și despre ceea ce aveau să dobândească ulterior, a venit ca mirosul unui pui la rotisor făcut de un bun bucătar într-o dimineață flămândă. (New Republic, 1946)

Verbs describe us
0

Scrie ce simți