Mi-a plăcut Delia opening act la Robbie Williams

Ca la teatru, la un spectacol nou, e bine să mergi fără nicio așteptare ca să nu pleci dezamăgit sau ca să pleci plăcut surprins.  Nu știu cum, dar un spectacol sau un concert îți schimbă definitiv percepția despre un artist anume – spre bine sau spre rău. Acel live îl obligă pe artist să dea tot ce e mai bun din el și pe public uneori îl transformă într-o mică răzătoare de cernut munca artistului. Cât de repede este rasă o chiar și o secundă din scăparea artistului de ochiul critic al omului căruia îi e mai la îndemână să scoată paiul din ochiul vecinului în loc să vadă bârna din ochiul său.

Iată că unii dintre noi nu au uitat să aprecieze un talent pur românesc și chiar dacă nu sunt fană și nu mă aflam acolo pentru ea, doresc să o felicit pe această cale pe Delia pentru vocea sa, care mi se pare cu atât mai frumoasă și specială  cu cât trece anii. Și cred că am crescut cu vocea Deliei de la prima sa melodie. O aud la radio tot mai des, cu piese diferite ca stil și cred, nu știu de ce, că ar putea aborda și muzică clasică. La cât de ofertant este ambitusul vocii sale, cred că ar putea duce o arie de operă. Addio del passato din La Traviata, de ce nu? Dintre combinațiile sale de stiluri muzicale, mi-a plăcut cel mai mult jazzizarea unor cântece populare românești, cum ar fi acesta:

O prestație artistică de înaltă calitate, o voce puternică și amplă care acoperă o multitudine de genuri muzicale, mini-concertul Deliei din deschiderea lui Robbie Williams m-a surprins plăcut. Nu că mă așteptam să mă dezamăgească, pur și simplu, nu sunt neapărat o fană a muzicii sale, dar sunt fană totală a vocii sale încă de pe vremea când era în N&D. Poate nu am ascultat-o eu suficient, deși Europa FM, are grijă să mă trezească în fiecare dimineață cu o piesă de-ale sale, dar părerea mea umilă este vocea sa foarte bună (una dintre cele mai bune voci feminine din industria românească) încă nu a găsit o melodie care s-o pună în valoare. Am auzit-o în mini-concertul acesta rockerind, cântând la flaut, rapping pe Vino la mine, pe lângă piesele cele noi Inimi desenate, Pe aripi de vânt, Da, mamă. Și aș vrea s-o aud și cu o piesă din aia WOW!. Își pune amprenta muzicală pe orice piesă, iar acum aștept melodia aia care să fie la înălțimea calităților sale vocale. Până atunci să-i ascultăm vocea de neuitat a Deliei, live în deschidere la Robbie Williams. Scuzați calitatea înregistrării, imaginea și sunetul unui telefon. L-am postat ca să vă faceți o mică idee cât de minunat s-a auzit vocea sa în întreaga Piață a Constistuției.

Verbs describe us
0

2 thoughts on “Mi-a plăcut Delia opening act la Robbie Williams

  1. Ionel Ionelule la deschiderea concertului lui Robbie Williams ?O dezamagire totala interpretarea mai ales in contextul stilului lui R.Williams.Ce organizatori de concerte sunt in Romania ?OK promovarea spiritului traditonal romanesc, dar cred ca avem mult mai multa valoare care poate fi reprezentata intr-un concert de acest nivel.Gusturile sunt gusturi nimic de argumentat dar imaginea unei tari depinde si de micile lucruri!

Scrie ce simți