Am cântat și ne-am bucurat la Roaba de cultură

Proiectul Sing for a cause- cântări caritabile s-a născut din dorința de a face pasiunea mea pentru muzică una utilă celor care au reală nevoie de a se face auziți. Astfel, prin cântările pe care le susțin în aer liber atrag atenția asupra unor cazuri sociale referitoare la copii abandonați, mame violentate, bătrâni părăsiți sau luptători contra unor boli cumplite.

Timp de două după-amiezi însorite de mai am cântat la Roaba de Cultură pentru Centrul Social „Sf. Cuv. Stelian” din Parohia Podgoria, com. Tătaru, jud. Prahova, centrul care se ocupă de îngrijirea mamelor cu copii minori, fără adăpost și fără surse de venit. Mai multe detalii pe pagina Aoln Romania.

Prima zi de cântare caritabilă pentru la Roaba de cultură în Parcul Herăstrău a fost plăcută și mai ales utilă, întrucât am ajutat la găsirea cățelușului de 10 ani Bambi. A fost așa: o doamnă plângând a venit la mine și mi-a zis să opresc cântarea că a pierdut cățelul. Fiica ei începuse să plângă și ea. Așa că eu am început să-i rog la microfon pe oamenii din parc în cazul în care găsesc un cățel mic alb și pufos pe nume Bambi să vină cu el la scenă. După 10 minute de rugat la microfon și în gând, apare o altă familie cu cățelușul în brațe spunând că l-au găsit auzind mesajul meu la microfon. Continui cântarea înainte de fiecare melodie spunându-le celor de pe pajistea din Parcul Herăstrău despre Centrul Social Sf. Stelian.

A doua zi, duminică, am venit de la Humanitas, și abia așteptam să cânt din nou, mai ales că îmi alesesem niște piese noi, foarte puțin populare pe la noi. Am avut frumoasa surpriză ca aceste piese să fie pe placul copilașilor, pe care i-am invitat cât mai aproape de mine. O fetiță pe nume Alexia și-a dorit chiar să danseze, luând treaba asta foarte în serios și neoprindu-se până la ultima melodie. Iarăși, între piese, i-am anunțat pe cei mari despre Centrul Social Sf. Stelian din Prahova. Energia aceea benefică pe care mi-au dat-o ochii aceia scânteietori și zâmbetele acelea de copii îmi este balsam sufletesc. Muzica pe care am ales să o interpretez nu era deloc la o adică, dar faptul că ei s-au așezat turcește pe scândurica scenei și și-au concentrat atenția pe ceea ce cântam eu, m-a făcut să mă simt parcă eram într-un basm cu pitici și strumfi. O energie totală mi-au oferit micuții! 😀

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți