Diana Cavallioti: O prietenie dintre un om și un câine nu dispare.

DSC05430-001Pe Diana Cavallioti o vedem în spectacolele Nebun din dragoste de la Sala Atelier, TNB, Cupluri și Niște fete de la Godot Cafe, Iluzii și Cont(r)acte de la Teatrul Act, Țarul Ivan își schimbă meseria și Love Stories de la Teatrul Metropolis. Am vorbit despre importanța prezenței unui cățeluș în viața sa și bucuria pe care i-o oferă acesta.

Câinele îi oferă omul viața așa pe tavă. Spune uite, eu am venit în viața ta, aici rămân. Prietenia dintre un om și un câine este ceva ce nu dispare decât o dată cu moartea sau despărțiri din astea obligatorii. Dar o prietenie dintre un om și un câine nu dispare. În timp ce la oameni din nimic devenim doi străini. În momentul în care două suflete sunt împreună pe termen nelimitat, aia e o iubire la care cu toții nutrim, dar nu știm să ajungem.

Ce avem de învățat de la câini?

Diana Cavallioti: Mi se pare că avem foarte multe de învățat de la câini, în special. Eu iubesc toate animalele, dar câinii au o legătură cu omul din care eu una cel puțin învăț în fiecare zi. Când mă simt rău și îi spun să mă lase în pace, Mura înțelege și pleacă și vine peste o oră fără să-mi zică: Acum o oră mi-ai zis să plec. Cum să nu înveți din asta?

Câine adoptat sau câine cumpărat?

Diana Cavallioti: Iubirea unui câine adoptat te va face un om mult mai bogat sufletește.
Am avut și câini cumpărați. Am avut și câini adoptați. Am avut și câini abandonați din alte familii, câini care au trăit foarte bine. Suflețelul unui câine care a trăit pe stradă și care îți va da iubirea lui veșnică nu se compară cu nici un câine din nici un petshop. Mie mi-e milă și de câinii aceia, dar fiecare trebuie să ajungă undeva.

În ce spectacol crezi că i-ar plăcea Murei să te vadă?

Diana Cavallioti: Murei i-ar plăcea să mă vadă în Cupluri, care este singurul spectacol în care nu sufăr. Pentru că eu când plâng sau sunt supărată, Muri se simte îngrozitor. Îmi vine să plâng când mă uit la ea mai tare.

Când erai mică aveai animale?

Diana Cavallioti: Nu am avut, dar aveam tot felul de animale salvate de pe stradă, gen broaște, șerpi, broaște țestoase, liliac. Tot ce s-a putut aduce în casă s-a adus. Am avut și un câine pe care l-am găsit pe stradă și pe care îl numisem Bim, nume pe care i-l scrisesem cu pixul pe fund, ca să vadă lumea că e al meu.
Ce îndrumări i-ai dai unui viitor posesor de câine?
Diana Cavallioti: Un om care-și dorește un câine cred că ar trebui să se gândească foarte bine înainte de ce își dorește un câine și dacă știe ce înseamnă să ai un câine. Eu nu aș recomanda oamenilor, nici să cumpere, nici să adopte, doar dacă știu ce înseamnă a avea un câine.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți