Răzvan Mazilu: Un artist trebuie să privească în viitor

Cu prilejul evenimentului de lansare al albumului București – Portret de artist, Răzvan Mazilu ne-a împărtășit câteva lucruri afective referitoare la legătura sa cu teatrul bucureștean, mai cu seamă Teatrul Odeon.
Răzvan Mazilu: Teatrul Odeon, după părerea mea, este cel mai frumos teatru din București. Pentru mine este unul dintre motivele care m-au ținut în acest oraș, și care m-au făcut să-mi continui majoritatea proiectelor aici, în București, deși l-am trădat cu teatrele din provincie de multe ori și o să-l mai trădez, pentru că se face teatru de foarte mare calitate și dincolo de București.

Teatrul Odeon e un reper major pentru mine, pentru că e a doua casă a mea, pentru că acolo îmi petrec mai mult timpul decât mi-l petrec acasă prin repetiții și spectacole. E un loc foarte încărcat de istorie. Acolo a fost Sala Comedie a Teatrului Național, atunci când Teatrul Național era pe Calea Victoriei. Acolo este singura sală de spectacole cu tavan glisant din Europa. Se deschide tavanul la Teatrul Odeon și se vede cerul, care împreună cu roșul de la pluș și cu toată stucatura arhitecturii este o imagine senzațională, care te încarcă și care m-a inspirat pe mine în a rămâne fidel Teatrului Odeon și Bucureștiului. (Răzvan Mazilu)

„Copilăria și adolescența mi le-am petrecut în zona apropiată Casei Poporului, pentru că acolo e Școala de Balet, și era pentru mine o zonă fascinantă cu verdeață, cu case vechi, cu oameni cu povești, dar sigur că un artist trebuie să privească în viitor și să nu trăiască în trecut. Sunt convins că așa este viața, un lucru moare, dar altceva se naște, altceva se pune în loc și trebuie să privim în viitor”, spune artistul cu o ușoară melancolie luminoasă, caracteristică oamenilor puternici, pe care ar trebui să-i prețuim prin participarea noastră frecventă la teatru.

Un spectacol este un fenomen atât de special și efemer, și faptul că munca și efortul unor oameni de luni de zile nu poate fi văzută peste zeci de ani, este poate un imbold că teatrul merită un pic din atenția noastră.

În stagiunea curentă a teatrelor bucureștene îl putem vedea pe Răzvan Mazilu în spectacolele Un Tango Mas, Șaraiman, Gala Dansului la Teatrul Odeon, precum și la Teatrelli în spectacolul Răzvan Mazilu & Ladies. Iar pentru cei care nu sunt neapărat amatori ai dansului, pot vedea În plină Glorie la Teatrul de Comedie, care este o excelentă creație regizorală marca Răvan Mazilu, care semnează de asemenea regia spectacolelor West Side Story și  Când Isadora Dansa de la Teatrul Odeon.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți