Ioana Anastasia Anton: Am avut întotdeauna animale salvate de pe stradă.

Downloads8Pe Ioana Anastasia Anton o vedem în spectacolele de Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie și Godot Cafe-teatru. Un om frumos, talentat și complex, Ioana a acceptat să povestească despre cea mai veche și constantă pasiune a sa, care depășește pasiunea pentru munca sa ca durată în timp,  și anume pasiunea pentru animale. Iată ce spune actrița despre bucuria de avea un suflețel necuvântător pentru toată viața.

Nu am cumpărat niciodată un animal. Toate animalele le-am luat de pe stradă sau au venit la mine. Am două pisici și un cățel, care a apărut la noi pe preș în noaptea de Sf. Ion și pe care îl cheamă Preș. 

Am avut o perioadă foarte lungă în care am locuit la casă și casa noastră era plină de animale, pisici, câini, broască țestoasă, arici, pești, pe aceia îi cumpăram și eram foarte dezamăgită că mureau tot timpul. Nu am avut niciodată păsări că am o problemă cu păsările în colivii. Sunt o mare iubitoare de animale și mi se par absolut necesare. Nu cred că aș rezista nici o săptămână fără un animal acasă.
Ce înseamnă pentru tine prezența unui animăluț?
Un animal îmi oferă momente de liniște și câteodată te aduc cu picioarele pe pământ foarte rapid. E un echilibru pe care ți-l dau animalele. Într-adevăr, trebuie să fii mult mai responsabil, să ai grijă de ele, dar lăsând asta laoparte, un animal înseamnă viață și atunci faptul că ele trăiesc așa foarte simplu și liber, te fac și pe tine să-ți spui niște întrebări și să-ți dai seama că totul e mult mai simplu de fapt.
În ce spectacole crezi că le-ar plăcea pisicuțelor și cățelușului tău să te vadă?
La asta nu m-am gândit. (zâmbește)Pisicile cred că s-ar plictisi îngrozitor și ar avea tot timpul ceva de comentat, iar cățelul cred că ar zburda în continuu și ar fi foarte fericit să vadă orice și ar fi super-interesat. Pentru pisici, nimic nu e destul de satisfăcător (râde). Poate le-ar plăcea un spectacol super-independent de la Berlin, ceva foarte fancy. Hipstereala maximă cred că pentru pisici ar funcționa. Cățeii cred că ar prefera teatrul comercial, să vadă oameni.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți