Piese noi de teatru în căutarea actorului și a regizorului

Teatrul pentru mine a însemnat un fel de terapie. Teatrul presupunea pentru mine o discuție cu mine însămi. Am scris dintr-o nevoie de eliberare, de anumite obsesii, de a înțelege niște lucruri, de a scăpa de niște întrebări care nu mă lăsau să exist, din dorința de a mă cunoaște eu pe mine în primul rând. Eu scriu greu și rescriu la nesfârșit. Ideea așteptării la infinit este prezentă în multe dintre lucrurile pe care le-am scris.  (Dorina Bădescu)

Un anume loc pe pământ este cel de-al șaselea volum publicat de Dorina Bădescu. Apărută la Editura Paco, cartea ce conține 10 piese de teatru, poate fi achiziționată online de pe siteul Librăriei Mihai Eminescu: pe http://www.librariaeminescu.ro/isbn/606-665-091-5/Dorina-Badescu__Un-anume-loc-pe-pamant

În autograful pe care mi l-a oferit pe volumul proaspăt achiziționat, doamna Dorina Bădescu mi-a scris : Piesele mele vor deveni piese de teatru când le vor spune actorii. Fără ei, fără regizori, teatrul spune ceva-ceva și… atât!

Autoarea nu vrea și nu poate să-și reprime simpatia față de personajele sale . De alt-fel nici nu construiește personaje propriu-zis negative, ci caractere de opoziție, necesare pentru a declanșa mecanismul conflictual al acțiunii, scrie Aureliu Goci în prefața volumului.

Sper din tot sufletul să-l descoperiți ca și mine cu multă bucurie cu foarte multă curiozitate. Conține lucruri atât de diferite între el. Are un conținut atât de deschis. Sper din tot sufletul ca piesele doamnei Dorina Bădescu să câștige interesul oamenilor de teatru și să devină întâmplări pe scenă, spune Brândușa Casandra Mircea, actriță a Teatrului Național București.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți