Carmen Mușat: Ca să fii un jurnalist bun trebuie să stăpânești bine un domeniu

În cadrul Emineschool, festivalul de film cu specific literar, au avut loc și întâlniri cu publicul. Astfel, Carmen Mușat, profesor universitar și inițiatoarea proiectului independent – Observatorul Cultural, a purtat un dialog cu elevii care s-au arătat interesați să discute despre situația publicațiilor culturale din România.

O fetiță a felicitat chiar inițiativa de a purta acest dialog, spunând că va cumpăra Observatorul Cultural în urma lui.

Carmen Mușat – Mie mi se pare că rivalitatea e un motiv de mers înainte și efectul e unul benefic. Atunci când ești într-o competiție ai toate șansele să devii mai bun.
Observatorul Cultural sper să fie citit și de oamenii care nu vor să dea la facultăți cu profiluri umane, pentru că spațiul cultural este unul de interes. Spațiul cultural nu înseamnă doar literatură, ci și muzică, arte plastice, teatru, film, educație, ceea ce se întâmplă în societate, raporturile dintre oameni. 

Încercăm prin Observatorul Cultural să promovăm gândirea pe cont propriu și s-o provocăm.

Deschiderea către dialog cred că este miza principală pe care învățământul românesc ar trebui s-o aibă – stimularea tinerilor să gândească pe cont propriu.
Ca un sfat pentru elevii prezenți la întâlnire, dar și o reamintire a responsabilității noastre de adult, doamna Carmen Mușat spune: Trebuie să aveți reacții. Nu trebuie să vă fie nimic indiferent și trebui să vă spuneți punctul de vedere. Trebuie asumat și curajul greșelii.

Am făcut o nouă rubrică, dedicată oamenilor din orașul meu natal, Buzău.

Originară din Buzău, Carmen Mușat poate fi citită în ediția tipărită a Observatorului Cultural, dar și în ediția online a revistei: http://www.observatorcultural.ro/Carmen-MU%C4%B9%C5%BEAT*authorID_29-authors_details.html

Verbs describe us
0

Scrie ce simți