Cum înţeleg eu dragostea faţă de un artist

În primul rând, dragostea față de un artist înseamnă exprimarea respectului faţă de munca sa prin participarea pe bază de bilet la spectacolele pe care acesta le susţine. În doilea rând, dacă se întâmplă să auzi amănuntele din viaţa sa personală, nu cred că acestea constituie un subiect de discuţie cu nicio ocazie.
În al treilea rând, în cazul artiştilor români, din păcate sau din fericire, bariera dintre cei de pe scenă şi spectatori este aproape invizibilă. Artiștii români pot fi întâlniți oriunde și spre marea noastră mirare, a celor care îi descoperim în viața de zi cu zi, chiar la magazinul la care mergem și noi de exemplu. Asta nu înseamnă că trebuie să le sărim în brațe, să urlăm, să le cerem ceva. Orice comportament inadecvat atrage după sine consecințe nefaste, iar faptul că unii oameni aleg să-i sperie pe cei pe care îi admiră, cel puțin după cum afirmă ei înșiși, este de neînțeles.  În loc să-i bântuie de-a dreptul, mai degrabă ar duce vestea muncii lor și le-ar aduce cât mai mulți spectatori la spectacole, ca să se bucure împreună. Poate aceasta este o dovadă non-invazivă de iubire utilă față de un artist. Consumul de artă nu a omorât niciodată pe nimeni, ba chiar a vindecat. O dragoste utilă consolidată prin respect față de efortul unui om sunt două principii pe care le-am dezvoltat personal împreună cu pasiunea față de artă inspirată de oamenii speciali care s-au dedicat întru totul profesiei lor.

Acestea fiind notate, nu pot să trec cu vederea și oamenii care realmente respectă artiștii și munca lor, oameni care sunt un exemplu de sine stătător prin conduita lor.

Verbs describe us
0

Scrie ce simți