Fascinația nu te abate din drum

Uneori e nevoie să facem lucruri pe care nu ni le imaginăm, dar, pe care oprindu-le, ne oprim și pe noi.

Cândva eram foarte prăpăstioasă și analizam mai mult în loc să gândesc mai mult. Chiar și azi ceea ce nu înțeleg, deși îi caut explicații în continuu, mă enervează la culme. Dar drumul binecuvântat cu durere și putere deopotrivă nu mă lasă să mă afund în mocirla cu care de bună voie m-am învăluit și pentru care nu eram în stare să găsesc o licoare de curățare sau nu știam că există.  Mi-a trimis-o forța supremă prin munca mea, pentru că doar în momentele grele ale vieții ne dăm seama cine suntem și ce putem face cu adevărat. Am experimentat dăruirea necondiționată, cel mai curat și intens sentiment din lume, prin care am avut puternica și statornica senzație că nu sunt inutilă, că pot ajuta prin faptele mele, că pot fi de folos celor care au nevoie. Îmi vine acum în minte o replică din Omul cel bun din Seciuan – Ești falită și tot te ții de binefaceri. 

Poare că bucuria lucrului bine făcut din inimă pentru alții este de ajuns pentru a continua drumul ales indiferent de ce se întâmplă pe parcursul lui. Trebuie să fii puternic ca să primești o bucurie, iar uneori avem inima atât de cusută încât ni se astupă simțurile de razele  jucăușe ale fericirii. Dar cum totul e trecător, poate ai vrea să menții unele lucruri bune, măcar în mintea ta, dacă ele nu mai pot exista în viața reală. E important să ne ținem de bine, să tindem către el în orice facem. Răul ne așteaptă la orice răscruce de gânduri și intervine în opțiunile noastre, afectând tot ceea ce facem și apoi nu-i pasă nimănui cum te-ai simțit tu de fapt, ci vor să vadă ce ai făcut. Din fericire sau nu, faptele sunt cele care interesează și care contează până la urmă. Așadar, vezi ca faptele să fie conform inimii tale și nu a durerii din ea.

În viața asta absolut deviantă este de ajuns să fii o piesă din puzzle-ul vieții altcuiva pentru a-ți da seama unde te încadrezi. Ce ne-am face fără oamenii pe care îi prețuim și care ne inspiră la bine mereu?

Verbs describe us
0

Scrie ce simți