Lansare de carte: Ochii doamnei mele – o poveste despre viața amoroasă a lui Shakespeare

Cu prilejul lansării de carte organizate de Humanitas Fiction la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, mi-am luat un nou volum apărut în colecția Raftul Denisei, intitulat Ochii doamnei mele.

Cuvintele pe care le pronunță copilul Shakespeare creează o lume. (Denisa Comănescu)

George Volceanov , traducător:  „Anthony Burgess nu a dorit să facă doar un roman de ficțiune-biografică povestită din perspectivă narativo-ominiscientă, ci a apelat la un truc post-modern. Acesta se folosește de o tehnică de construcție din secolul XVIII, așa numita convenție a manuscrisului găsit, prin care ceea ce i se relatează cititorului nu este de fapt linia unei voci autoriale imediate. Și în cazul de față avem o relatare a vieții lui Shakespeare intermediară, care este povestită de un personaj foarte straniu, foarte bizar, care până la un punct se consideră însăși persoana fizică a lui Burgess.”

.
Cosmin Ciotloș, profesor universitar: „Avem de-a face cu o biografie cu totul specială, creată după tipicul ficțiunii, o biografie speculativă în foarte mare măsură, așa încât ca iubitor de literatură e mult mai plăcut, mult mai cald și mult mai uman să te aproprii de un asemenea autor, cu o asemenea pondere intelectuală culturală și artistică, prin intermediul literaturii propriu-zise. Cartea Ochii doamnei mele e pentru cititorii cu gust literar, dar și pentru cercetători.”
Irina Margareta Nistor, critic literar: „Ochii doamnei mele ar fi putut să fie un film perfect. Anthony Burgess poate să fie ironic, cinic, dar are și umor, ceea ce se regăsește și în carte. Are un fel de a te prinde și de a te îndemna la lectură, ceea ce e complicat, pentru că fiecare avem impresia că știm totul despre Shakespeare.”

Lansarea de carte s-a terminat cu lectura actorului Istvan Teglas.

 

Verbs describe us
0

Scrie ce simți