Muzica și pisicile

Acest post îți este oferit de Streetcats.

Discrete companioane ale omului, anihilatoare de energii negative și emanatoare de energii pozitive, pisicile sunt o inspirație și pentru compozitorii muzicali.

Am găsit câteva melodii frumoase pentru adorabilele feline în miniatură.

Everybody wants to be a cat face parte din coloana sonoră a filmului de desene animate, Pisicile Aristocrate (1970). Interpreții acestei melodii sunt deghizați în pisici animate: Scatman Crothers, Phil Harris, Thurl Ravenscroft, Robie Lester și Liz English.

Lansată în 1981, This cat on a hot tin roof este cântecul lui Brian Setzer,  câștigător a trei premii Grammy în anul 2000 și laureat al premiului onorific pentru întreaga carieră al Premiilor Gibson.

O altă piesă de film este What is new pussycat al lui Tom Jones (1965), care face parte din coloana sonoră a lung-metrajului cu același nume, cu scenariul scris de Woody Allen și regizat Clive Donner și Richard Talmadge.

De asemenea sunt și trupe sau artiști independenți, care și-au luat numele după încântătoarele torcătoare.

Stray Cats sunt o trupă americană de Rockabilly, care a activat  pe piața muzicală între anii 1979–1984, 1986–1993, 2004–2009, și care a fost condusă de Brian Setzer. Melodia Rockabilly rules a fost lansată în anul 1989.

The Cat Empire este o trupă de jazz și ska australiană, care s-a fondat în anul 1999, iar melodia So Many Nights face parte din cel de-al patrulea album al formației, disc ce a fost lansat în 2007 printr-o petrecere grandioasă la Melbourne.

Cat Stevens este cântăreț,  compozitor muzical britanic,  multi-instrumentist, ce face parte din Rock and Roll Hall of Fame din 2014. Melodia Wild World a fost lansată în anul 1970 și de atunci a fost cântată de peste 23 de renume internațional. 

Atomic Kitten este o trupă britanică de fete care cântă muzică pop. Înființată în anul 1998 la Liverpool, trupa și-a încetat activitatea din anul 2004, iar din 2012 s-a reunit cu alte membre.. Melodia Whole Again a fost lansată în anul 2001.

Verbs describe us
0